Tako jednostavne, a tako sočne: Napravite preukusne bečke kocke

Ako tražite jednostavan, ali neverovatno ukusan desert koji će zadovoljiti svakog sladokusca, ova čokoladna ganaš torta je savršen izbor. Ovaj recept koristi osnovne sastojke koje već imate u svojoj kuhinji i stvara bogatu, sočnu poslasticu koja je idealna za svaku priliku. Lagani biskvit preliven mlekom postaje izuzetno sočan, a ganaš glazura daje savršenu završnicu ovoj neodoljivoj torti. Recept za ove bečke kocke je sa bloga o hrani @biber_i_cokolada. Uživati!

Sastojci:

3 jaja
3 pune kašike brašna
2 kašike šećera
pola kesice praška za pecivo
50 ml mleka
50 ml ulja
50 g čokolade za kuvanje (ili 2 kašike kakaoa, ali dodajte još 1 kašiku šećera)
50 ml običnog ili čokoladnog mleka za prelivanje kore (može i bez njega, ali će ovako biti još sočnije)

Ganaš:

200 ml slatke pavlake
100 g čokolade

Priprema

Belanca pažljivo odvojite od žumanaca i umutite ih u čvrst sneg uz postepeno dodavanje šećera. Postepeno dodajte žumanca, kratko umutite mikserom na najnižoj brzini. Dodajte čokoladu koju ste prethodno otopili sa uljem, zatim mleko i ručno izmiksajte. Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo (ako koristite kakao, dodajte ga sada), sve sjedinite, najbolje ručno, i sipajte u pleh koji ste nauljili i posuli brašnom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Pazite da ne prepečete.

U posudu u kojoj smo otopili čokoladu sipajte mleko i zagrejte je, pa prelijte preko vrućeg kolača. Ostavite da se ohladi, a u međuvremenu pripremite ganaš. Zagrejte pavlaku (nemojte pustite da provri) i prelijte je preko izlomljene čokolade, ostavite da malo odstoji, pa izmiksajte da dobijete jednoličnu smesu. Prelijte tortu, ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider na par sati, najbolje preko noći. Poslužite i uživajte.

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com