Evo kako da najlakše izvadite semenke iz paprika: Trik je jednostavan, a rezultat savršen

Jedna kuvarica je otkrila kako najlakše iseći papriku i izvaditi semenke iz nje.

Paprike su u letnjem periodu skoro svakog dana u našem jelovniku, bilo kao glavno jelo, prilog ili salata. Za pravljenje zimnice je potrebna gomila paprika, pa je vađenje semenki iz njih veliki posao, posebno ako ne volite semenke, pa se trudite da izvadite baš svaku.

Štedi vreme u kuhinji

Jedna kuvarica je isprobala razne načine za vađenje semenki i shvatila da joj je ovaj najlakši i najbrži, jer u isto vreme papriku i iseče na komade. Ona je snimila to i objavila na svom TikTok profilu. Ne samo da ćete imati savršen rezultat, već ćete i uštedeti vreme koje je potrebno za pripremu hrane. U videu, žena objašnjava i pokazuje kako se to radi.

@zwilling_uk

How to cut your peppers 🫑 #foodhack #pepperhack #kitchenhacks #cookinghack #zwilling #kitchenhacksthatwork

♬ Aesthetic – Tollan Kim

Postupak vađenja semenki

Prvo treba odseći vrh paprike sa peteljkom i kraj. Zatim, kada joj je paprika stajala uspravno, napravila je rez po visini kako bi se paprika otvorila. Tako je možete potpuno otvoriti i iseći sredinu sa semenkama. To omogućava da odsečete ostatak paprike na jednake komade. Trik je vrlo jednostavan, a izbeći ćete da semenke dospeju u jelo. Njeni pratioci na TikToku su komentarisali da je njen video zauvek promenio način na koji seku papriku.

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com