Torta gotova za 15min i bez pečenja: I ne samo to, ovaj recept je prava magija ukusa

Napraviti fantastičan desert u rekordnom vremenu zvuči kao san, zar ne?

Tigrova torta je ta čarolija koja se dešava. Nema potrebe za dugim satima pečenja ili komplikovanim receptima. Ovaj desert je kao stvoren za one koji žude za ukusnim poslasticama, ali nemaju vremena za pripremu koje zahteva renra. I ne samo to, tigrova torta dolazi u različitim varijantama, ali ovo je najednostavna verzija koja će svejedno očarati vaše čulo ukusa.

Umesto čokoladne glazure možete koristiti i šlag.

Sastojci:

– 600 ml mleka
– dve kesice čokoladnog pudinga
– šest kašika finog šećera
– 100 grama margarina
– 300 grama keksa
– 150 grama čokolade za kuvanje
– tri kašike ulja

Priprema:

Za početak pomešajte prašak za puding sa šest kašika šećera. Od ukupne količine mleka za recept odvojite 12 kašika mleka i pomešajte sa mešavinom pudinga i šećera.

Ostatak mleka stavite da proključa na tihoj vatri i dodajte 50 grama čokolade za kuvanje. Kada se čokolada otopi, dodajte umućen puding i kuvajte dok ne postane gusta. Kada je puding gotov, skinite ga sa šporeta i prekrijte plastičnom folijom da se ne bi stvorila korica.

Kada se malo prohladi, dodajte margarin i dobro umutite. Nakon toga dodajte izlomljene kekse, promešajte i prebacite u kalup. Ostavite tortu da se stegne, a u međuvremenu napravite čokoladnu glazuru tako što ćete ostatak čokolade otopiti sa tri kašike ulja. Prelijte tortu čokoladnom glazurom i ostavite da se hladi još sat vremena.

Prijatno i javite nam kako vam se dopao recept!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bez pečenjabrzo i jednostavnohranareceptsavet
Komentari (0)
Dodaj komentar