NVO: Nestao bilbord za merenje zagadjanja u centru Beograda

Organizacija „Kreni-promeni“ saopštila je danas da je iz centra Beograda nestao bilbord sa pamučnim plućima, koji meri zagadjenje u glavnom gradu.

„Juče u toku dana komunalna inspekcija tražila je uklanjanje bilborda i pored toga što su izdate sve dozvole. Nakon što je pravni tim Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti kontaktirao nadležne službe prvo je zakazan sastanak u 10 ujutru u opštini kako bi se raspravili pravni aspekti, a onda su predstavnici komunalnih službi prekinuli komunikaciju i postali nedostupni“, navodi se u saopštenju.

Ta organizacija je dodala da nakon što je danas primećen nestanak bilborda, pravnim zastupnicima se javila komunalna inspektorka koja je istakla da komunalne službe nisu uklanjale bilborde, da im je jasno da nemaju pravni osnov za to i da je bilbord verovatno ukraden.

Bilbord je bio deo kampanje Rešenje za zagadjenje u okviru koje je sakupljeno 51.000 potpisa a kojom je traženo da se nepotrošena sredstva kojim se subvencioniše kupovina električnih i hibridnih vozila preusmere na zamenu kućnih ložišta za siromašna domaćinstva.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com