„Paklene ulice“ ponovo vladaju

Nastavak filma „Fast and Furious“ (kod nas preveden kao „Paklene ulice“) pod nazivom „2 Fast 2 Furious“ zauzeo je prvo mesto na američkim blagajnama proteklog vikenda. Za tri dana prikazivanja ovaj film zaradio je više od 52 miliona dolara.

Otvaranje filma „Paklene ulice 2“ premašilo je zaradu prvog filma, koji se pojavio 2001. godine. Tvorci ovog akcionog filma primenili su uspešnu formulu: lepi automobili, brze trke i zgodni glumci. Upravo ta formula donela je produkcijskoj kući „Universal Pictures“ drugi film na top-poziciji za samo dve nedelje.

Prethodno ostvarenje ove kuće – „Bruce Almighty“, sa Džimom Kerijem (Jim Carrey) u glavnoj ulozi, nedavno je zabeležilo jedno od najboljih otvaranja ove godine. Dosad je ta komedija zaradila 170 miliona dolara.

Prošlonedeljni pobednik – animirani film „Finding Nemo“, pao je ove nedelje na drugo mesto liste najgledanijih. Ta avantura donosi priču o tropskoj ribici koja se snalazi u svetu pokušavajući da nađe svoga oca. Film je dosad zaradio nešto više od 143 miliona dolara. „Nemo“ je koprodukcija kuće „Walt Disney Co.“ i „Pixar“ studija za animaciju.

Film „2 Fast 2 Furious“ je jako dobro prošao kod publike ispod 25 godina. Iako u nastavku ne igra Vin Dizel (Vin Diesel), ovaj film je zainteresovao priličan broj devojčica. Dizel, danas jedan od najplaćenijih akcionih glumaca, odbio je da se pojavi u nastavku iako je film „Paklene ulice“ bio kamen temeljac njegove karijere.

U celini zaključujemo da su u američkim bioskopima uglavnom zastupljena dva žanra: porodične komedije („Nemo“, „Bruce Almighty“ i „Daddy Day Care“) i akcioni filmovi („2 Fast 2 Furious“, „The Italian Job“, „The Matrix Reloaded“ i „X2“).

Ovako izgleda top-lista najbolje kotiranih filmova po zaradama na američkim blagajnama proteklog vikenda:

  1. „2 Fast 2 Furious“
  2. „Finding Nemo“
  3. „Bruce Almighty“
  4. „The Italian Job“
  5. „The Matrix Reloaded“
  6. „Daddy Day Care“
  7. „X2: X-Men United“
  8. „Wrong Turn“
  9. „The In-Laws“
  10. „Down With Love“
  11. „Bend it Like Beckham“

U ponedeljak, 9. juna, čak tri slavne ličnosti obeležile su svoj rođendan:

  • Džoni Dep (Johnny Depp) – 40. rođendan;
  • Natali Portman (Natalie Portman) – 22. rođendan;
  • Majkl Džej Foks (Michael J. Fox) – 42. rođendan.

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com