Preminuo Kristofer Riv

Kristofer Riv (Christopher Reeve) rođen je 25. septembra 1952. godine u Njujorku. Pohađao je poznatu njujoršku školu Džulijard, a diplomirao je na Univerzitetu Kornel.

Glumačku karijeru otpočeo je još dok je bio na fakultetu, i to dnevnom sapunicom „Love of Life“. Na Brodveju je debitovao predstavom „A Matter of Gravity“ 1976. godine; u toj predstavi igrao je unuka Ketrin Hepbern (Katharine Hepburn).

Pored priznanja za svoj rad u pozorištu i na televiziji, Riv je najbolje poznat po glavnoj ulozi u serijalu „Supermen“ („Superman“). Bio je praktično nepoznat kada je među 200 kandidata izabran da glumi naslovni lik u prvom filmu iz serijala, koji je premijerno prikazan 1978. godine. Među ostale njegove filmove spadaju: „The Remains of the Day“, „Gray Lady Down“, „Somewhere in Time“, „Switching Channels“, „The Bostonians“ i „Deathtrap“.

Riv i njegova žena Dejna imaju jednog sina, kome je sada 12 godina. Iz prethodne veze Riv ima dvoje dece – dvadesetpetogodišnjeg Metjua i dvadesetjednogodišnju Aleksandru.

Godine 1999. Riv je oformio fondaciju pod imenom „Christopher Reeve Paralysis Foundation“, koja skuplja novčane donacije kojima su se finansirala brojna istraživanja u oblasti povreda kičmenog stuba.

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com