Đoković: Video sam ljude koji molitvom zagađenu vodu pretvaraju u lekovitu

Pandemija koronavirusa zaustavila je sport širom sveta, pa tako i tenis. U nedostatku mečeva i pravih treninga, najbolji teniser sveta Novak Đoković posvetio se razgovorima o duhovnošću i pseudonauci, a svojim stavovima već nekoliko puta je izazvao buru u javnosti.

Mnoge su zabrinule njegove izjave o vakcinaciji zbog kojih se našao na udaru kritika. I dok se još nije stišala bura oko njegovog protivljenja vakcinaciji od koronavirusa, on je izazvao novi šok.

Đoković je na Instagram lajvu u razgovoru sa nutricionistom Šervinom Džafarijehom  pre nekoliko dana govorio o moćima molitve i njenim uticajima na ljudski život.

„Viđao sam ljude koji su energetskom transformacijom, pomoću molitve i moći zahvalnosti uspevali najotrovniju i najzagađeniju vodu da pretvore u zdravu vodu. Nauka je dokazala da molekuli vode reaguju na naše emocije“, rekao je Đoković, što je izazvalo buru komentara.

Među najoštrijima je bila bivša teniserka Meri Kariljo, koja smatra da su reči koje prvi reket sveta iznosi vrlo opasne.

“Znam da veruje u meditaciju i u reči molitve. Nikako nije voleo što je morao da ide operaciju lakta i odlagao ju je jer je bio ubeđen da može da izleči svoje telo na drugačije načine“, rekla je Kariljo, a potom poentirala:

„To što je izjavio me je jako uznemirilo. Đoković i taj drugi čovek su pričali da se otrovna voda može transformisati u pitku . To su opasne stvari koje su brojni ljudi videli, morao bi da povuče svoje reči“, rekla je Kariljo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (10)
Dodaj komentar
  • Americki Alah

    ta meri kuriljo, jel ona to negira i crkvu? Neka ne bude licemerna, neka javno onda osudi crkvu i crkvene dogme. Isus je vodu pretvorio u vino, jel tako meri? Ili su to opasne insinuacije, pa crkvu treba eliminisati?

  • Anonimni

    Pošto Đoković ne jede ćevape zašto ne pozove te ljude da molitvama te ćevape pretvore u lekovite

  • Anonimni

    Ne postoji nikakav dokaz da molitve fizički utiču na ljude i stvari. Ovo je na nivou pretvaranje vode u vino. Svi su o tome čitali ali to niko nikad nije video.

  • bambi

    Mnogi vrhunski sportisti, narocito kada dodju do vece sume novca, buvaju uhvaceni u religijski ambis. Setimo se cuvenog Bobi Fisera, koji je zaradio doista puno para postavsi svetski prvak u sahu. Vernicu su ga vremenom vrbovali, isprali mozak religijskim impresionizmom i magijom i uzeli mu skoro sve. Kasnije je shvatio pljacku ali bilo je kasno. Mislim da je i Nole zrtva i religija i sekti i okultizma i medijacija i ko zna cega jos. Stvarno steta. Inace, religija je najveci promasaj ljudskog covecanstva. Biti human, biti posten, biti otac, biti majka, voleti, bit voljen, postovati roditelje svoje, postovati i cuvati prijatelje to je nesto sto je iskonski vezano za coveka i ne treba nama kojekakve ideologije koje ce te vrednosti pripisati sebi pa sa njima davati usluge drugima.

  • Anonimni

    Sta da se ocekuje od coveka koji je zahvaljujuci sporru i zaradjenom novcu umislio da je omnipotentan i da se u sve razume? Pri tome zaboravlja da je poluobrazovan i lisen redovnog skolovanja.

  • Uvlaka

    Tu lekovitu vodu, ono što se ne iskoristi za zdravlje, tašta da sabije u cevi, i malo struje da se napravi.

  • AA

    e, Nole, i ja sam video zdrave normalne tek rodjene bebe, ali ih rezim pretvorio u amebe. Nista ne moze da unisti narod kao bolesni rezim

  • Anonimni

    Volim ga kao sportistu ali se nadam da neće uskoro izjaviti, da je video ljude kako hodaju po vodi.

  • S

    Idi ti malo da se lečiš, druže Đokoviću, ja da ti kažem. Što se lepo ne držiš svoje struke, a? Idi, udaraj tu lopticu…koristi bekhend, forhend…otvaraj humanitarne fondacije, slikaj se sa decom, nosi im poklone…ne mešaj se u tuđu struku i ne lupetaj. Zamisli da dođem ja, koji u životu nisam teniski reket uzeo u ruke, da ti držim predavanje kako da udaraš lopticu i kako da igraš…ne ide. Isto tako ne ide da prosipaš „mudrosti“ po internetu. Mišljenje je kao dupe – svi ga imaju – ali to ne znači da treba da ga poturaš pod nos svakome.

  • Srdjan Zemun

    Prvo navija za krvate i proslavlja Vimbldon na njihovom moru, a sad i ova izjava. Ne znam ko mu pise tekstove, ali izgleda da je simpaticni gradjanin montekarla definitivno prolupao. Momce, cuti i igraj tenis, to ti jedino ide od ruke. Mani se corava posla i nepromisljenih izjava.