Kako da se rešite podočnjaka i nadutosti na prirodan način i potpuno besplatno

Uklanjanje podočnjaka, borba sa nadutošću i borama oko očiju može biti lak zadatak uz prave kućne trikove i redovnu upotrebu kvalitetnih maski za oči. Ovim metodama ne samo da poboljšavate izgled svoje kože, već brinete i o njenom dugoročnom zdravlju. Ne dozvolite da sitne nesavršenosti priguše sjaj vaših očiju.

Prirodna rešenja iz kuhinje za podočnjake

Sirovi krompir narendajte ili tanko iseckajte. Stavite krompir na oči i ostavite ga 15 do 20 minuta. Skrob u krompiru pomaže u smanjenju tamnih fleka, dok hlađenje smanjuje nadutost.

Koristite ohlađene kesice crnog ili zelenog čaja. Antioksidansi kao što su tanini u čaju pomažu u sužavanju krvnih sudova i smanjenju tamnih krugova i nadutosti ispod očiju.

Nežno umasirajte malo kokosovog ulja oko očiju svako veče pre spavanja. Kokosovo ulje ne samo da vlaži kožu, već i stimuliše proizvodnju kolagena, što pomaže u smanjenju bora.

Zašto koristiti maske za oči?

Maske ispod očiju su specijalno formulisane za nežnu kožu oko očiju i bogate su aktivnim sastojcima koji ciljaju na specifične probleme kao što su tamni krugovi, nadutost i bore. Ove maske obično sadrže sastojke poput kofeina koji podstiče cirkulaciju, peptide koji jačaju kožu i hijaluronsku kiselinu koja intenzivno vlaži i „napumpava“ fine bore.

Redovna upotreba ovih maski može dramatično poboljšati izgled kože oko očiju

Smanjenje tamnih krugova jer sastojci poput vitamina C mogu posvetliti kožu i ujednačiti ton kože. Takođe doprinose smanjenju nadutosti jer kofein i zeleni čaj pomažu u smanjenju upale i stimulišu sistem limfne drenaže. Sjajna prednost je i prevencija i smanjenje bora, jer antioksidansi i peptidi pomažu u zaštiti i obnavljanju kože, smanjujući pojavu bora.

Kako odabrati pravu masku za podočnjake

Kada birate masku za podočnjake, obratite pažnju na sastojke. Izbegavajte alkohol i mirise koji mogu da iritiraju osetljivu kožu. Birajte maske sa prirodnim hidratantima poput aloe vere i sastojcima poznatim po svojstvima protiv starenja poput retinola i vitamina E.

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com