Za kosu i kožu: Ovo ulje je nezamenljivo kod 3 velika problema koja muče mnoge žene

Ricinusovo ulje je nekada bilo jedan od Kleopatrinih omiljenih preparata za ulepšavanje. Egipćani su obožavali njegovo seme zbog njegovog svojstva prirodnog laksativa, kozmetičkog proizvoda, ali i leka.

Ako želite da izbegnete hemijske proizvode i probleme koje imate sa negom tela, možete pokušati da dodate ricinusovo ulje u svoju svakodnevnu rutinu lepote.

Ožiljke od akni možete tretirati ricinusovim uljem. Naime, ricinusovo ulje sadrži masne kiseline koje pomažu u obnavljanju prirodne hidratacije kože. Nanesite ricinusovo ulje na lice kružnim pokretima i ostavite da deluje preko noći. Zatim ga isperite toplom vodom.

Ricinusovo ulje će vam pomoći i kod ožiljaka i opekotina od sunca. Naime, pomaže u opuštanju oštećenih ćelija kože i može se koristiti za opekotine, ožiljke, pa čak i strije. Takođe ima antimikrobna svojstva i promoviše protok krvi. Koristi se u mnogim kremama za sunčanje jer takođe ima SPF vrednost oko 6.

Ovo ulje takođe hrani našu kosu. Povećava njegovu fleksibilnost i smanjuje lom. On čini koren naše kose jačim i sprečava gubitak kose jedinjenjem koje se zove ricinolna kiselina. Takođe smanjuje simptome peruti. Umasirajte ricinusovo ulje u kožu glave nekoliko puta nedeljno, a zatim ga isperite šamponom.

Nekoliko kapi ricinusovog ulja takođe će vam pomoći da se oslobodite bora. Naime, ovo ulje pomaže u proizvodnji kolagena, koji usporava starenje kože. Zbog svojih masnih kiselina ima hidratantna svojstva, pa kožu održava hidratizovanom i mekom.

Takođe možete koristiti ricinusovo ulje da umirite i tretirate ispucale usne. Nanesite malu količinu ulja na usne. Zbog veoma hranljivih sastojaka, kao što su vitamin E, minerali i masne kiseline, pomoći će da se područje brzo oporavi i vrati vlagu. Možete ga naneti direktno na usne prstom.

Ricinusovo ulje, sa svojom bogatom hidratantnom prirodom, hrani suvu kožu i vraća hidrataciju u suvim delovima. Savršen je za ispucale pete.

Pomešajte nekoliko kašika ulja sa toplom vodom i potopite noge u nju. Zbog svojih antifungalnih i antibakterijskih svojstava, ricinusovo ulje se može koristiti kao odličan tretman za nokte i zanoktice. Vaši nokti će biti jači i zdraviji, a vi ćete se osloboditi dosadnih zanoktica. Na tržištu postoji mnogo proizvoda za nokte koji sadrže ricinusovo ulje, ali možete naneti i nekoliko kapi ulja direktno na nokte.

Ako želite lepe i duge trepavice, može vam pomoći i ricinusovo ulje. Bogat je ricinolnom kiselinom, za koju je dokazano da sadrži nove trigliceride i inhibitor prostaglandina D2 koji pomaže u hidrataciji trepavica i podstiče njihov rast.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kosakožanegaricinusovo ulje
Komentari (0)
Dodaj komentar