Ako vaš partner ima ove 4 tajne osobine – ne tražite dalje, našli ste onog pravog

Emocionalna inteligencija nije samo ključna za profesionalni uspeh, već je i za uspešne romantične odnose. Kandi Viens, autorka knjige „Imunitet na sagorevanje: Kako vam emocionalna inteligencija može pomoći da izgradite otpornost i izlečite svoj radni odnos“, objašnjava četiri tajne osobine da je vaš partner emocionalno inteligentniji od većine, prenosi klix.ba.

1. Spremni su za zdrave sukobe

Partner sa visokom emocionalnom inteligencijom ne izbegava konflikte, već ih pristupa na zdrav način. Oni ne dominiraju razgovorom, ne napadaju vas i ne koriste uvredljiv jezik. Mogu se naljutiti ili povisiti ton, ali se brzo smire i preuzmu odgovornost za svoje postupke, izvinjavajući se kada je potrebno.

2. Imaju sposobnost da vide stvari iz vaše perspektive

Empatija je ključna za izgradnju poverenja i bliskosti. Emocionalno inteligentan partner pokazuje interesovanje za vas, postavlja pitanja i trudi se da razume vašu tačku gledišta, čak i kada se ne slaže sa vama.

3. Umeju da upravljaju svojim emocijama na zdrav način

Ova veština ne znači potiskivanje emocija, već sposobnost da se nose sa negativnim osećanjima i stresom bez impulsivnog reagovanja. Znanje kako se smiriti nakon uznemirujućeg iskustva je ključna komponenta zdravih odnosa.

4. Dozvoljavaju vam da budete ono što jeste

Emocionalno inteligentni partneri ne osećaju pretnju zbog razlika i ne traže stalnu pažnju. Poštuju vaša interesovanja, granice i potrebu za samostalnošću. Oni vas ne pokušavaju promeniti ili prilagoditi svojim očekivanjima, već vas prihvataju takve kakvi jeste.

Emocionalna inteligencija u partnerskim odnosima vodi do boljeg razumevanja, većeg poverenja i zdravije komunikacije. Ako vaš partner pokazuje ove znake, velika je verovatnoća da je emocionalno inteligentniji od većine.

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com