Posrednik – ne, hvala (1)

Kad god vas prijatelji budu pitali da li poznajete neku odgovarajuću osobu suprotnog pola, setite se da upoznavanje ljudi i nije tako pametna ideja. Tačnije, ako se svi nađete na žurki, a vaši poznanici se ne poznaju međusobno, prirodno je da ćete ih predstaviti jedne drugima. No, to bi trebalo da bude sve. Ništa od onog: „Moj prijatelj Boban je baš sjajan momak. Upravo je raskinuo sa devojkom. Mislim da biste se zaista složili.“ Zašto? Zato što je Boban, mada jeste sjajan momak, petljao nešto sa poslovnom pratnjom, pa ga je devojka šutnula. Međutim, to nećete reći. Sve što su želeli da znaju jeste to da li poznajete nekog sjajnog i slobodnog prijatelja.

Shvatate li u čemu je problem? Zar se takvi „nesporazumi“ ne dešavaju suviše često? Samo je vaša krivica ako najboljeg prijatelja spojite sa koleginicom iz kancelarije, a ona ga veže lisicama za krevet i izvuče bič. Isto je i kada vas probudi telefonski poziv u četiri ujutro, jer je vaša prijateljica upravo saznala da on ima strah od ozbiljnijih veza. Ne zvuči zdravorazumski, ali uvek ćete vi biti odgovorni: „Ali, rekla si da je on (šmrc) sjaaajaan! Kako si to (šmrc, šmrc) mogla da mi prirediš?!“

Nije vaš posao da nalazite partnere svojim poznanicima. Verovatno ste dosad probali i nije išlo. Bili ste posrednik, pokušali jednom i – ne, hvala.

Da se odmah razumemo: ne kažemo da se ne može desiti baš zanimljiv razvoj događaja. Takav spoj zaista može funkcionisati. Onda ćete otvorenih usta slušati priču o tome kako se između vaše sestre i onog smešnog tipa iz pošte desila hemija. Veza traje i postaje ozbiljno. Da, kao da su junaci poznatog nam scenarija „kad je besani Hari sreo Sali, koja je dobila poštu u Sijetlu“. Ne stignete ni da se osvestite – kad eto vas u smokingu ili strašno neudobnoj haljini, stojite pred crkvom, pored tek venčanog para. Slatko, zar ne?

Zaustavite se pre no što zamislite golupčiće i Amorove strelice! To je zapravo opasan trenutak.

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com