Seks poza Amazonka: Muškarci je prvo odbijaju, a onda ih ostavlja bez teksta

Istraživanja su pokazala da ljudi koji su u dugoj vezi i isprobavaju različite seksualne poze imaju stabilniju i uzbudljiviju vezu. Konkretno, dugom vezom smatra se svaka veza duža od tri godine, a zanimljive aktivnosti ispod čaršava vraćaju one leptiriće koje smo mogli da osetimo na samom početku veze, ali koji su vremenom „odleteli“.

Jedna takva poza je Amazonka, seksualni položaj rezervisan za jake žene koje vole da preuzmu inicijativu i koje vole da budu dominantne, prenosi Zadovoljna.hr.

Ova poza je dobila ime po Amazonkama, ženama ratnicama iz grčke mitologije koje su bile odlični jahači i strah i strahopoštovanje svih muškaraca. Međutim, ova poza je savršen način da pokažete svom partneru koliko vam je stalo, jer podjednako podstiče muško i žensko zadovoljstvo.

Ovu pozu mogli bismo opisati kao obrnutu misionarsku pozu. Muškarac leži na leđima, a noge su mu savijene u kolenima i obuhvata struk žene. Žena sedi iznad muškarca i kontroliše tempo i dinamiku odnosa.

Ovo je položaj koji muškarci teško prihvataju jer ne žele da prepuste kontrolu svojoj partnerki, ali kada konačno probaju ovu pozu, ona ih ostavlja bez teksta i redovno je uključuju tokom seksa.

Odlična je za trenje, udobnost, priliku da muškarac gleda ženu u lice i upornu stimulaciju klitorisa zbog koje se žene osećaju kao kraljice. Kada muškarac vidi koliko žena uživa, brzo se prilagodi i seks mu postaje i zadovoljstvo. Ovo je jedna takva poza, objasnio je Ian Kerner, seksualni terapeut i autor knjige „She comes first“.

Ova poza olakšava kontakt oči u oči, što je izuzetno važno za stvaranje intimnosti. Praktikuju je parovi koji veruju jedan drugom i to u nama budi osećaj seksualne povezanosti, što je osnova za rasplamsavanje dugotrajnih veza.

Postoje varijacije na temu koje mogu dodatno uzbuditi strasti. Na primer, obrnuta Amazonka, u kojoj muškarac takođe leži na leđima, savijenih kolena, a njegova partnerka sedi na njemu, kao na stolici, oslanjajući se na listove svog partnera.

Koje su prednosti poze Amazonke?

Seksualni terapeut Ian Kerner, naveo je neke od prednosti zbog kojih bi češće trebali praktikovati pozu Amazonke.

  • Mogućnost zajedničkog orgazma
  • Mogućnost uključivanja seksualnih igračaka
  • Omogućuje kontakt oči u oči koji je ključan za seksualnu intimnost i stvaranje dubljeg odnosa.
  • Korisna je za žensko samopouzdanje
  • Partner ima slobodne ruke za dodire koji su takođe ključ dobrog seksa, posebno kod žena.

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com