Deda Mraze, Deda Mraze, ne skreći sa staze… (II deo)

VAGA – U ovom slučaju jednostavno morate voditi računa o estetici. Suptilne i elegantne Vage očekuju probrane poklone, nikako svakodnevne i uobičajene. Dekorativne pepeljare, vaze ili orijentalni ćupovi ulepšaće im okruženje. Možete se odlučiti za literaturu iz oblasti psihologije ili filozofije ili za ljubavni roman.

ŠKORPIJA – Pripadnici ovog znaka obožavaju sve što je tajanstveno, pa ih možete iznenada povesti na vikend ili na večeru za dvoje, a možete im darovati i literaturu o okultnim i natprirodnim pojavama. Naravno, oduševiće ih predmeti koji potenciraju erotiku – svileno rublje, provokativni parfemi ili tamnocrvena kravata za muškarca.

STRELAC – Veseli, druželjubivi i radoznali Strelci uvek moraju biti u pokretu. Predmeti koji im olakšavaju boravak pod vedrim nebom dobar su izbor. Kako obožavaju putovanja i daleke, neistražene predele, obradovaće ih literatura o tome. Prikladan poklon je i svaki detalj kojim će osvežiti svoj mobilni telefon ili jednostavno – najsavremeniji telefonski imenik.

JARAC – Luckasti, duhoviti i neozbiljni pokloni mogu razočarati Jarca. Idealni su profesionalni predmeti – rokovnici, nalivpera, kalendari… Ako se odlučite za odevne predmete, izaberite jednobojne tkanine ili mirnije, svedene dezene. Ipak, njegovu romantičnu crtu dirnuće i vaša fotografija sa posvetom i svojeručnim potpisom.

VODOLIJA – Pošto ih fascinira budućnost, Vodolije obožavaju sve što ima veze sa tehnološkim novitetima i elektronikom. Sa druge strane, sigurno će ih obradovati i predmeti sa patinom daleke prošlosti; mirne duše možete potražiti poklon u starinarnici ili na buvljim pijacama.

RIBE – Kako su vodeni znak, prijaće im svi pokloni povezani s vodom, makar bili skromni poput mirisnih kupki. Originalan i neočekivan dar koji će zadovoljiti kreativnu prirodu Riba može biti i komplet slikarskog pribora. Neće ih razočarati ni ulaznice za izuzetne koncerte i pozorišne predstave ili pretplata na umetničke magazine.

Za koji god poklon da se odlučite, ne zaboravite da je pri odabiru najbitnija sama namera, pažnja i maštovitost, a ne vrednost poklona. I najskromniji paketić mnogo će značiti ukoliko izborom stavite do znanja da niste kupili prvo što vam je palo na pamet. Uostalom, i jednostavnim e-čestitkama možete pokazati vašim dragima da mislite na njih i ulepšati im prve dane nove godine.

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com