Kad ne znate na čemu ste

Sviđa vam se neki dečko ili neka devojka. Možda ste ih upoznali u školi ili u kafiću, ili su vam iz komšiluka, ili su nečiji rođaci ili prijatelji… Nebitno. Tek, ta osoba vam se jako dopada. Ponekad vam se čini da se i vi njima dopadate. Eto, koliko juče satima ste pričali telefonom i smejali se, i samo ste na njih mislili cele večeri. Međutim, danas kao da vas izbegavaju, reč neće sa vama da progovore, kad prođete pored njih, skrenu pogled… Možda ste čak i otišli s njima u bioskop i sve je bilo super, samo, niste se poljubili (nikad dosad niste se poljubili), rastali ste se prijateljski… Osećali ste se prilično zbunjeno nakon toga.

Šta se dešava? Šta taj dečko ili devojka zapravo hoće? Da li žele da budu s vama u vezi, ili žele da budete samo prijatelji, ili… Vi odlično znate što osećate prema njima, ali ne znate šta oni osećaju prema vama i jako vam je teško da procenite kad oni stalno menjaju ponašanje.

Odgovor na pitanje šta oni osećaju prema vama je da ne znaju ni sami. Sviđate im se, toliko je sigurno, ali da li žele i vezu s vama? Nisu sigurni u to. Zato i ne čine nikakav konkretan korak u pravcu veze, bar ne takav korak nakon koga ne bi mogli da se povuku i da sve izgleda kao da se ipak radi samo o drugarskoj varijanti.

U redu, oni ni sami ne znaju šta hoće. Dobro, ima i toga. Samo, šta vi sa tim da radite? Kako da se ponašate? Da čekate (koliko još treba da čekate?), ili da tražite da se izjasne (a šta ako ih time uplašite i odbijete od sebe?)?

U ovakvoj situaciji najbolje je imati strpljenja – neko vreme, konkretno, nekoliko dana. Dajte im vremena da smisle šta je ono što zapravo žele. Ako se ni nakon toga ne izjasne (ili ne povuku neki potez koji bi vam jasno stavio do znanja šta je ono što žele), priđite im (nije bitno da li ste dečak ili devojka – mogu i devojke da povuku prvi korak), recite im šta osećate prema njima i pitajte ih ono što želite da znate.

Šta ako ih time uplašite i pobegnu od vas? Možda su onda ipak malo previše plašljivi i neodlučni. U takvom slučaju možda bi trebalo da nađete dečka ili devojku koji znaju šta hoće i nisu im potrebni vekovi kako bi otkrili šta je ono što žele. Međutim, vama se baš taj dečko ili ta devojka jako, jako sviđaju! Ako je baš takav slučaj, onda trk za njima, smirite ih blagim rečima i čekajte da (pošto ste se vi već izjasnili) reše šta hoće – valjda će se to desiti u ovom životu.

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com