Saveti kada pravite žurku (1)

Žurka! Ura! Obožavate žurke i ne mrzi vas da se pomučite i napravite neku. Žurke zbližavaju ljude, pa će možda i vas da zbliže sa nekim ko vam se sviđa (naročito ako napravite super žurku koju svi hvale). Pored toga, žurke su uvek „kul“; ako umete da napravite dobru žurku, definitivno ćete biti omiljeni u društvu (još jedan način da vam onaj slatkiš priđe). S druge strane, žurke mogu da donesu i glavobolje (i ne mislimo samo na posledice glasne muzike), zato evo nekoliko saveta kako da izbegnete moguće probleme.

Obavezno obavestite komšije da pravite žurku; unapred se izvinite zbog buke i zamolite za razumevanje (plakati po celoj zgradi trebalo bi da obave stvar, a one koje žive na vašem spratu možete i lično da obavestite – učtivo i nasmešeno). Ako imate komšiju ili komšinicu koji se uvek zbog nečega bune, odnesite im parče torte ili nekoliko kolača (ili nešto slano, ako ne smeju da jedu slatkiše). Nije to „šlihtanje“ već samo mali znak pažnje; ako uz to izgledate dovoljno slatko i lepo vaspitano, čak i najveći namćor od komšije neće vam baš lako poslati policiju na vrata.

Kad smo već kod obaveštavanja, ako planirate nešto veće i jače, učtivo obavestite i najbližu stanicu policije. Budite veoma učtivi. To će znatno smanjiti šanse da vas posete u toku žurke (ako ih neko i pozove, setiće vas se i pomisliti: „Ma, ne, to je baš fino dete, komšija se dosađuje, pa nas cima.“). Ako vam policija ipak zakuca na vrata, budite učtivi i ponudite ih kolačima (i ukoliko niste mogli da odolite da ne nabavite alkohol, a maloletni ste, sklanjajte ga pre nego što ga vide!).

Alkohol – ako je većina pozvanih maloletna, ne služite alkoholna pića, a bar zaključajte. Ne radi se samo o zakonu; nije nimalo zabavno kad počnu da vam povraćaju po stanu (a bar neko od onih koji piju hoće), kao ni kad pijani počnu da prave gluposti.

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com