Aluminijumska folija može napraviti čudo u vašem kupatilu: Za ovo još niste čuli

Aluminijumska folija ima bezbroj korisnih upotreba, a osim u kuhinji, može biti korisna i za poliranje i čišćenje stakla, metala i drugih površina u kupatilu. Evo kako je možete koristiti u ove svrhe:

Za poliranje stakla i metala

Otkinite komad aluminijumske folije i umotajte ga oko sunđera ili krpe da biste napravili površinu za poliranje. Nanesite sredstvo za čišćenje stakla ili metala na površinu koju želite da polirate. Lagano istrljajte površinu koristeći aluminijumsku foliju kao površinu za poliranje. Pritisnite i trljajte dok ne postignete željeni sjaj. Isperite površinu vodom i obrišite suvom krpom da biste uklonili preostali film i sredstvo za čišćenje.

Za uklanjanje mrlja i mrlja

Otkinite mali komad aluminijumske folije i umočite ga u vodu ili sredstvo za čišćenje. Nežno utrljajte mrlju ili mrlju na površini pomoću aluminijumske folije. Folija će delovati kao abraziv za uklanjanje tvrdokornih mrlja. Nakon uklanjanja mrlje, površinu isperite vodom i obrišite suvom krpom.

Važno je napomenuti da kada koristite aluminijumsku foliju za poliranje i čišćenje površina, treba da budete nežni kako ne biste oštetili ili ogrebali materijal. Takođe, uvek testirajte ovu metodu na manje vidljivom delu površine kako biste bili sigurni da neće doći do oštećenja, prenosi Jutarnji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

aluminijumska folijačišćenjetrikvaš dom
Komentari (0)
Dodaj komentar