Počnite da koristite ovaj začin kada perete veš: Odmah ćete se oduševiti efektom (video)

Svako može da opere veš, ali pravilno pranje veša je umetnost. Postoji mnogo stvari koje treba i ne treba, kao što je ne mešanje belog sa obojenim tkaninama, korišćenje pravog deterdženta i omekšivača i znanje na kojoj temperaturi da perete džemper da biste sprečili skupljanje. Pored ovih informacija, uvek je dobro znati nekoliko trikova da svoju odeću sačuvate u pranju, piše House Digest.

@mama_mila_

Keep those brights bright 🌻 #laundrytok #laundryhacks #bedroomdecor #bedroommakeover

♬ motive x promiscuous – elfixsounds

Da biste bili sigurni da na odeći posle pranja nema mrlja od deterdženta ili prepoznatljivih prstenova znoja ispod ruku, neprijatnih mirisa i da biste eliminisali rizik od alergija, jednostavno stavite šaku soli u mašinu za pranje veša svaki put kada je perete. So je jedan od najsvestranijih dostupnih začina jer postoji toliko genijalnih načina na koje možete da je koristite u kući. Internetom kruže i informacije da uz pomoć soli možete osigurati da boja ostane na vašoj odeći umesto da izbledi.

Kreatorka sadržaja @mama_mila_ pokazala je na TikToku kako funkcioniše ovaj trik. Prvo okrenite tkanine naopačke, a zatim ih stavite u mašinu za pranje veša. Zatim dodajte ¼ šolje kuhinjske soli u punjenje pre nego što sipate tečni deterdžent u odgovarajući odeljak. Takođe možete zameniti omekšivač sa ½ šolje belog sirćeta, što je još jedan način da sprečite ispiranje boje.

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com