Trik koji će vas spasiti dok ste na odmoru: Cveće se „samo zaliva“ kad nikog nema kod kuće

Na društvenim mrežama nastaju trikovi nam štede vreme i novac i tako olakšavaju život, a najveći broj takvih saveta i preporuka nastaje na TikToku.

Jedan korisni savet podelila je influenserka Ella kod pod nadimkom TikTalkerica sa svojim pratiocima deli ukusne recepte, ali i savete za dom i baštu.

Verovatno vam se barem jednom dogodilo da ste morali da zamolite člana porodice ili komšije da se pobrinu za biljke kad odlazite na putovanje, a Ella je otkrila genijalan trik koji će svima uštedeti vreme.

Sve što vam treba jest flaša vode, igla i upaljač kako biste napravili mali sistem navodnjavanja za vaše biljke. Prvo treba zagrejati iglu, a potom izbušiti rupice na čepu. Bocu napuniti vodom, a zatim je okrenuti kako bi se stvorio pritisak.

@tiktalkerica

Da, mi se znamo! 😂😂 @Andro Nadam se da će te biljčice dočekati žive i zdrave kad im se vratiš. 🤗 Još jedan pro tip je da, ako ti biljka zahtjeva obilnije zalijevanje, bocu staviš na sunčani dio balkona pa će toplina zagrijati bocu i voda će iz nje istjecati brže nego kad je u hladu! Sve koje zanima kako je Andro uredio svoj balkon, mogu vidjeti ovdje: @Andro 🥰 #fyp #tiktalkerica #lifehack #biljke #ljeto #voda #water #trik

♬ France Accordion Swing – MIZUSATO Masaki

Voda će tako curiti kap po kap, a flašu ćete moći da stavite u zemlju kako bi postepeno curila voda i biljci pružila dovoljno vode. U slučaju većih biljaka, kao što je Ellina maslina, preporuka je staviti dve velike flaše u zemlju kako bi voda došla do svih delova.

Njen video lajkovalo je preko 46 hiljada ljudi, a posebno će se svideti ljubiteljima biljaka koji odlaze na godišnji odmor.

Inflenserka je takođe savetovala da flašu ne stavite blizu korena kako ne biste podstakli njegovo truljenje, a u opisu videa je napisala kako bocu možemo staviti na sunčanu stranu balkona jer će toplota zagrejati bocu i voda će iz nje isticati brže nego kad je u hladu.

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com