Umesto omekšivača, dodajte u mašinu sastojak koji ćete napraviti sami: Veš će biti mekši nego ikada

Ovaj sastojak je mnogo jeftiniji od omekšivača, a radi 100 puta bolje

Da li znate da ne morate pri svakom pranju da u mašinu dodate omekšivač za veš? Postoji način da izbegnete hemikalije i da perete veš na ekološki način kako bi dugo mirisao, bio svež i mekši nego ikad.

Ova dva sastojka su su odlična zamena hemiji.

Sirće

Sirće možete koristiti za čišćenje kupatila, uklanjanje mrlja od pegle, mikrotalasne, frižidera, ali ga možete koristiti i kao omekšivač.

Preporučuje se da koristite jabukovo ili destilovano alkoholno sirće.

U pregradu za omekšivač sipajte ne više od 3 kašike sirćeta, sa ovom dozom veš neće mirisati na sirće, a veš će biti neverovatno mekan i baršunast.

Esencijalna ulja

Ako koristite omekšivač isključivo zbog mirisa, postoji i prirodna varijanta. Mirisna, nežna i opojna, esencijalna ulja koriste se u kozmetici, masaži, osvežavanju prostorija, a njihove divne mirisne note može da upije i vaš veš.

Pomešajte 2-3 kašike esencijalnog ulja po izboru sa dve šolje sirćeta.

Dobro promešajte, tako da možete da ga koristite kao klasični omekšivač i sipate u veš mašinu, ali i kao sprej kojim ćete naprskati opranu odeću.

Za svež miris možete koristiti eterično ulje eukaliptusa i mente, a ako želite da veš miriše kao da ste stavili parfem, stavite bademovo ulje. Ukoliko želite da vam veš miriše na čisto i nežno koristite lavandu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

domomekšivačpranje vesatajni sastojaktrikzamena za omekšivač
Komentari (0)
Dodaj komentar