Jedan prirodan sastojak čini čuda za lepotu kose i kože: Nalazi se u kući, većina ljudi ga baca u đubre!

Evo jednostavnih trikova za korišćenje taloga od kafe u svakodnevnoj nezi kože i kose! Ovaj sastojak je prirodan i nalazi se već u svakoj kući!

1. Osvežavajući piling za lice:

Iskoristite talog od kafe kao osnovu za prirodni piling. Pomešajte ga sa malo vode i nanesite na lice. Nežno masirajte kožu pet do deset minuta kako biste poboljšali cirkulaciju. Nakon toga, isperite lice mlakom vodom i osetite osveženje.

2. Hidratantna maska za kosu:

Koristite talog od crne kafe kao efikasan tretman za kosu. Skuvajte blagu kafu, ohladite je i nanesite na kosu. Nakon dvadeset minuta, isperite pod plastičnim poklopcem. Kafa će ukloniti višak masnoće, zagladiti dlake i dodati sjaj vašoj kosi.

3. Piling sa smeđim šećerom:

Ako želite dublje čišćenje i hidrataciju kože, kombinujte talog od kafe sa smeđim šećerom i nekim hranljivim uljem poput maslinovog ili kokosovog ulja. Ova mešavina će ukloniti mrtve ćelije kože i ostaviti je mekom i blistavom.

4. Hranljiva maska za lice:

Pomešajte talog od kafe sa kakao prahom, punomasnim mlekom/jogurtom i medom kako biste napravili hranljivu masku za lice. Nanesite je na kožu i ostavite oko 15 minuta pre ispiranja mlakom vodom. Ova maska će nahraniti i hidrirati kožu, pružajući joj blistav i svež izgled.

Iskoristite sve prednosti, koje talog od kafe kao prirodan sastojak koji možete naći u kući, može pružiti vašoj koži  i kosi uz ove jednostavne recepte!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

nega kosesavettalog kafetrikzdravlježivot
Komentari (0)
Dodaj komentar