Album prvenac sastava „Belgrade Funk Combo“

BEOGRAD – Instrumentalni muzički sastav „Belgrade Funk Combo“, nastao početkom 2016. godine u Beogradu, objavio je prvi istoimeni studijski album od devet pesama, u samostalnom izdanju, saopštili su danas producenti.

Autentični muzički izraz benda ima fank zvuk za osnovu, uz široku lepezu uticaja drugih muzičkih pravaca.

Osnivač je gitarista Vladimir Žutić, koji na relaciji Beograd – Kopenhagen sarađuje sa nekim od najboljih danskih muzičara.

Nakon nekoliko postava kroz koje su prodefilovali neki od najeminentnijih domaćih instrumentalista, sastav koji se ustalio čine: Ljuba Paunić, čuveni saksofonista i dugogodišnji član BIG Benda RTS, Marko Milivojević, bubnjar sa najdužim stažom u kultnom bendu EKV, Branimir Branko Kosar, jedan od najboljih bluz klavijaturista na ovim prostorima i jedan od članova sastava „Rokeri s Moravu“, Tom Feđa Franklin, na udaraljkama – rođen u Londonu, zaljubljen u Beograd i muziku, i energični mladi basista Nikola Marković.

Bend je, uz redovne klupske nastupe, početkom 2018. godine započeo rad na albumu prvencu. Nakon godinu dana, iz studija je na svetlost dana izašlo izdanje koje spajaja fank i afrički zvuk sa lokalnim uticajima, obojen nijansama sopstvenih muzičkih paleta koji kreiraju autentičan „beogradski“ zvuk.

Nakon promocije albuma, 8. marta od 21 čas u beogradskom klubu „Strogi centar“, bend planira niz promotivnih koncertnih aktivnosti širom Srbije i regiona.

Album je u prodaji na njihovim svirkama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com