Onlajn konferencija o savremenoj igri od 6. do 8 novembra

BEOGRAD – Institut za umetničku igru iz Beograda i Udruženje za afirmaciju baletske umetnosti i savremenog plesa “Živimo balet” iz Sarajeva organizuju prvu onlajn Međunarodnu Zoom konferenciju od 6. do 8 novembra, saopštila je direkcija Instituta.

Tokom tri dana konferencije, koja nosi naziv “Edukacija u savremenoj igri i modernom baletu na prostoru bivše Jugoslavije”, učestvovaće koreografi, predavači, igrači i stručnjaci iz svih polja umetničke igre, i to iz sledećih zemalja regiona – Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Srbije sa ciljem razmene iskustava u svojim sredinama.

Učesnici ovog umetničkog simpozijuma su – Ognjen Vučinić, koreograf iz Hrvatske, Saša Evtimova, koreografkinja iz Makedonije, Urša Rupnika, koreografkinja iz Slovenije, Adnan Đindo, direktor baleta Narodnog pozorišta u Sarajevu, Zorana Mihelčić, direktorka plesnog festivala u Šibeniku, Tamara Ljubičić, primabalerina, i drugi.

Organizator konferencije je producentkinja Nataša Hajdarević iz Sarajeva a moderator Aleksandar Ilić, osnivač Instituta za umetničku igru i direktor Kulturnog centra Beograda, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com