Arteta: Više volim da pričam o činjenicama nego o tuđem mišljenju

Trener fudbalera Arsenala Mikel Arteta odbacio je danas kritike na račun igre njegove ekipe u derbiju Premijer lige protiv Mančester sitija i rekao da je taktika bila normalna i da više voli da priča o činjenicama nego o tuđem mišljenju.

Arsenal je u nedelju odigrao nerešeno 2:2 protiv Sitija na gostujućem terenu, nakon što je primio gol u osmom minutu nadoknade vremena. Londonska ekipa igrala je sa desetoricom u drugom poluvremenu posle isključenja Leandra Trosara.

Na društvenim medijima navijači su optužili Arsenal da je namerno trošio vreme, a igrači Sitija Džon Stons i Kajl Voker optužili su protivničke igrače da su se bavili „mutnim radnjama“.

Arteta je rekao da je njegova ekipa imala malo opcija i da je morala da se brani zbog igrača manje.

„Morali smo da igramo utakmicu kakvu smo morali. U prvih 15 minuta nismo mogli. Siti je igrao 30 sekundi sa 10 igrača, pogledajte šta su uradili, normalno je šta su uradili. Nažalost mi smo bili u istoj situaciji sa Granitom (Džakom) kada smo izgubili 0:5 (2021) i izvukli smo pouke“, rekao je Arteta, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Tokom utakmice pomoć zbog grčeva tražili su igrači Arsenala David Raja, Jurijen Timber, Rikardo Kalafjori i Gabrijel Martineli, koji su optuženi da su trošili vreme.

Arteta je rekao da će u sredu protiv Boltona u trećem kolu Liga kupa izvesti izmenjeni sastav zbog povreda igrača.

„Uvek više volim činjenice od reči ili pretpostavki. Da vidimo ko će sutra biti na raspolaganju i onda možemo da pričamo o mutnim radnjama ili takvim stvarima. Nažalost, da, nekolicina igrača će biti nedostupna“, naveo je Arteta.

Upitan da li su povrede iz utakmice protiv Mančester sitija ozbiljne, Arteta je rekao: „Moraćemo da sačekamo. Jedna od njih jeste“.

„Ako se igrač folirao, to znači da će nastaviti da igra, da će biti na raspolaganju za Bolton“, dodao je on.

Trosar je dobio drugi žuti karton nakon što je šutnuo loptu posle prekršaja na Bernandu Silvi. To je drugi put da je igrač Arsenala zbog toga isključen ove sezone, posle Deklana Rajta protiv Brajtona u avgustu.

Upitan da li mora da upozori igrače na pravilo, Arteta je odgovorio pitanjem: „Mislite na dodavanje lopte“.

„Da… samo ostavite loptu, ne dirajte je. Mi igramo bez lopte“, dodao je on.

Trener londonske ekipe rekao je da će kapiten Martin Edegor još nekoliko nedelja odsustvovati sa terena, zbog povrede koju je zadobio igrajući za Norvešku.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com