Beograd kandidat za domaćina Evropskog atletskog prvenstva 2028. godine

Glavni grad Srbije Beograd jedan je od kandidata za domaćina Evropskog prvenstva u atletici 2028. godine, potvrdila je danas Evropska atletika.

Srpski atletski savez saopštio je da je to rezultat višegodišnjeg uspeha i besprekornog rada u organizaciji međunarodnih takmičenja i da je ova kandidatura istorijska šansa da se srpski sport pozicionira na mapi najvećih atletskih događaja u svetu.

Savez je naveo da to ne bi bilo moguće bez pomoći države.

Glavni konkurent Beogradu za dobijanje organizacije Evropskog prvenstva biće poljski grad Silesija, poznat po Nacionalnom atletskom stadionu koji redovno organizuje takmičenja Dijamantske lige i koji je već bio domaćin Evropskog timskog prvenstva.

Čelnicima Saveza predstoji serija sastanaka sa predstavnicima Evropske atletike, na kojima će biti razmotreni svi zahtevi koji moraju da se ispune za organizaciju velikog takmičenja.

„Najveći izazov biće izgradnja nacionalnog atletskog stadiona po najvišim evropskim i svetskim standardima, koji će obuhvatiti sav neophodan prateći sadržaj za atletska takmičenja najvišeg ranga“, navodi se u saopštenju Saveza.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com