Crvena zvezda poražena od Benfike u Ligi šampiona

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su večeras na domaćem terenu u Beogradu od Benfike 1:2, u utakmici prvog kola Lige šampiona, koja se od ove sezone igra u novom formatu.

Gol za Zvezdu postigao je Felisio Milson u 86. minutu.

Strelci za Benfiku bili su Kerem Akturkoglu u devetom i Orkun Kokču u 29. minutu.

U narednom kolu, Zvezda će 1. oktobra na gostujućem terenu u Milanu igrati protiv Intera.

Povela je Benfika u devetom minutu. Di Marija je prošao po desnoj strani, proigrao Aleksandra Baha, koji je centrirao, a na drugoj stativi se najbolje snašao Akturkoglu i ispred Radeta Krunića sproveo loptu u mrežu.

Tri minuta kasnije pokušao je Krunić udarcem iskosa u bliži ugao, ali je dobro reagovao golman Benfike Trubin.

U 18. minutu udarac sa distance je oprobao Bruno Duarte, ali je ponovo dobro intervenisao golman Benfike.

Benfika je duplirala prednost u 30. minutu. Kokču je izveo precizno slobodan udarac sa oko 20 metara po sredini gola, i pogodio desni ugao gola Glazera.

Zvezda je zapretila u 40. minutu, šutirao je Mirko Ivanić sa oko 25 metara, ali je njegov udarac završio pored gola.

Fudbaleri Zvezde su bolje ušli u nastavak, imali inicijativu, ali je prvo priliku u drugom delu imala Benfika, kada je Kokču šutirao iskosa u dalji ugao, ali za malo neprecizno.

Nakon kornera Elšnika u 65. minutu, nespretno je reagovao jedan defanzivac Benfike i umalo zatresao sopstvenu mrežu.

Nastavili su crveno-beli sa inicijativom, ali se Benfika dobro branila i nije dozvolila Zvezdi da stigne do ozbiljnije šanse.

Gosti su ponovo zapretili u 83. minutu, šutirao je Di Marija iskosa sa ivice šesnaesterca, ali je lopta otišla preko gola.

Zvezda je smanjila prednost u 86. minutu. Ndiaje je dobro proigrao Milsona, koji je istrčao sam ispred golmana i udarcem u desni ugao zatresao mrežu Benfike.

Veliku priliku Benfika je imala u 90. minutu, kada je udarac Amdunija zaustavila stativa.

Crveno-beli su imali apsolutni pritisak do kraja meča, ali nisu uspeli da stignu do gola i izbegnu poraz na otvaranju Lige šampiona.

Ove sezone u najelitnijem evropskom takmičenju odigraće se 189 utakmica, umesto kao do sada 125. ;

Umesto grupne faze, sa osam grupa po četiri ekipe, klubovi će od sada igrati prema jednoj tabeli. Prvih osam ekipa plasiraće se direktno u osminu finala, a ekipe koje zauzmu od devetog do 24. mesta igraće u baražu za plasman u tu fazu. Ostali će završiti takmičenje.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com