Čuveni biciklista Kris Hoj otkrio da je u terminalnoj fazi raka

Šestrostruki olimpijski šampion čuveni britanski biciklista ser Kris Hoj potvrdio je da je u terminalnoj fazi raka.

Hoj je za Sandej Tajms rekao da su ga lekari obavestili da mu je ostalo između dve i četiri godine života.

On je rekao da mu je dijagnostikovan rak prostate, koji se proširio na kosti i da je u četvrtoj fazi, preneo je danas Bi-Bi-Si (BBC).

Početkom godine 48-godišnji Hoj otkrio je da boluje od raka, ali tada nije izneo više detalja.

Hoj je između 2004. i 2012. godine osvojio šest zlatnih olimpijskih medalja, po čemu je drugi najuspešnjiji britanski olimpijac, iza ser Džejsona Kenija, koji ima sedam.

Hoj je završio karijeru 2013. godine i od tada se bavio komentatorskim poslom.

On je rekao da godinu dana zna da je rak u terminalnoj fazi i da su tumori otkriveni na ramenu, karlici, kuku, kičmi i rebrima.

„Koliko god da se čini neprirodnim, ovo je priroda. Svi smo se rodili i svi umremo, to je samo deo procesa. Ruku na srce, veći deo vremena sam prilično pozitivan i zaista sam srećan. Ovo je veće od Olimpijskih igara. Ovo je veće od bilo čega. Ovde se radi o vrednovanju života i pronalaženju radosti“, naveo je Hoj.

Posle objavljivanja članka, Hoj se oglasio putem Instagrama.

„Možda ćete videti u vestima ovog vikenda neke vesti o mom zdravlju, pa sam samo želeo da vas uverim da se osećam dobro, snažno i pozitivno, preplavljen sam ljubavlju i podrškom koju ste iskazali prema mojoj porodici i meni“, naveo je Hoj, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com