U trendu

Đoković u trećem kolu Vimbldona

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se danas u treće kolo londonskog Vimbldona, pošto je pobedio 277. igrača sveta Britanca Džejkoba Firnlija posle četiri seta, 6:3, 6:4, 5:7, 7:5.

Drugi teniser sveta pobedio je posle tri sata.

Do osmog gema prvog seta igrači su bili sigurni u gemovima na svoj servis, kada je Đoković napravio brejk i u narednom gemu iskoristio prvu set loptu.

Sedmostruki šampion Vimbldona je i u drugom setu bio siguran u gemovima svoj servis i brejkom u sedmom gemu, u kome je iskoristio prvu brejk loptu, stigao do dva seta prednosti.

U petom gemu trećeg seta Đoković je ponovo prvi stigao do brejka, ali je Firnli odgovorio u narednom gemu i prvim brejkom na meču izjednačio na 3:3. Do 12. gema nije bilo brejkova, kada je Firnli ponovo oduzeo servis Đokoviću i smanjio njegovu prednost.

Teniseri su u četvrtom setu bili sigurni u gemovima na svoje servise sve do 11. kada je Đoković posle dvostruke servis greške Firnlija napravio brejk i poveo 6:5. On je bez većih problema osvojio naredni gem i posle prve meč lopte plasirao se u treće kolo.

Đoković će u trećem kolu igrati protiv boljeg iz duela Australijanca Alekseja Popirina i Argentinca Tomasa Martina Ečeverije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.