Drugi poraz košarkaša Zvezde u ABA ligi

Aktuleni šampioni košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras na gostujućem terenu od Splita 78:85 (16:18, 23:19, 22:23, 17:25), u utakmici trećeg kola ABA lige.

U ekipi Zvezde Nemanja Nedović bio je najefikasniji sa 16 poena, Jago Dos Santos dodao je 14 poena uz pet asistencija, a Ognjen Dobrić takođe 14 poena. Majk Daum imao je devet poena uz pet skokova, a sa devet poena utakmicu je završio i Ajzea Kenan.

Split su predvodili Šenon Šorter sa 17 poena, pet skokova i pet asistencija i Antonio Škara sa 16 poena i sedam skokova.

Antonio Jordano pobedi je doprineo sa 14 poena uz pet skokova i pet asistencija, a Krešimir Ljubičić sa 14 poena uz četiri skoka. Dobru partiju prikazao je i Borna Kapusta sa 12 poena, sedam asistencija i tri ukradene lopte.

Ekipe su u prvom poluvremenu igrale u serijama i smenjivale se u vođstvu. Crveno-beli su u trećoj četvrtini imali osam poena prednosti, 58:50, ali je Split predvođen Šorterom i Škarom uspeo da nadoknadi zaostatak.

U poslednjoj deonici ekipe su igrale koš za koš, ali je Split uspeo da napravi seriju i minut i 33 sekunde pre kraja košem Kapuste za linije za slobodna bacanja poveo je 78:71. Nedović je posle toga postigao trojku, ali su domaći ispeli da sačuvaju prednost i ostvare prvu pobedu u regionalnoj ligi ove sezone.

Zvezda je pretrpela drugi poraz.

U četvrtom kolu Zvezda će 12. oktobra dočekati Igokeu, a Split će u Ljubljani igrati protiv Cedevita Olimpije.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com