Filipovski: Čast mi je, ali i obaveza da pružim maksimum

BEOGRAD – Nisam puno razmišljao, znam da je ovo zemlja sporta, Partizan je veliki klub. Puno puta sam ovde odlazio, prihvatio sam ponudu i velika mi je čast, kao i obaveza da dajem maksimum“, rekao je novi trener košarkaša Partizana Sašo Filipovski.

On je na zvaničnoj promociji rekao da veruje u filozofiju rada korak po korak i da će se maksimalno posvetiti radu sa ekipom.

„Ekipa ima potencijal. Trenutno radimo da upoznaju moj sistem rada, a sa druge strane i ja njih da upoznam. U ovom trenutku ne možemo da koristimo potencijal, već kvalitet. Onda ćemo raditi promene i graditi na osnovu svakog treninga, svake utakmice“, istakao je Filipovski, koji je potpisao ugovor do kraja sezone, uz opciju da saradnja bude nastavljena na još jednu.

Na pitanje da li se čuo da Duškom Vujoševićem, slovenački stručnjak je rekao:

„Nisam, imamo dobar odnos, ali hteo sam da preuzmem odgovornost na sebe. Došao sam da dam svoj maksimum, volim košarku i daću sve od sebe da korak po korak se posvetim igračima i ekipi i da napredujemo iz treninga u trening, odnosno utakmice u utakmicu“, istakao je Filipovski.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com