Francuska liga osudila neprikladna skandiranja navijača Pari Sen Žermena

Francuska fudbalska liga osudila je danas neprikladna i homofobna skandiranja grupe navijača Pari Sen Žermena tokom prvenstvene utakmice protiv Strazbura.

Pari Sen Žermen je sinoć na svom terenu pobedio Strazbur 4:2, a pojedini navijači domaće ekipe su uzvikivali uvredljive parole fudbalerima Olimpika iz Marseja i njihovom igraču Adrijenu Rabiou.

Pari Sen Žermen će sledeće nedelje igrati protiv velikog rivala Olimpika i svog bivšeg igrača Rabioa, koji je od 2012. do 2019. godine odigrao više od 200 utakmica za pariski klub. Navijači Pari Sen Žermena njegov prelazak u Olimpik smatraju izdajom.

„Ova diskriminatorska skandiranja navijača Pari Sen Žermena su neprihvatljiva kada, u isto vreme, čitav profesionalni fudbal radi na zabrani homofobnog ponašanja i parola na stadionima“, saopštila je Francuska liga i navela da će njena Disciplinska komisija analizirati dokaze.

Spiker na stadionu je sinoć u dva navrata zatražio od navijača da prestanu sa uvredljivim skandiranjem, zbog čega je dobio zvižduke.

Uslovnom suspenzijom od po jedne utakmice prošle sezone kažnjena su četvorica fudbalera Pari Sen Žermena pošto su uvredljivo skandirali o Olimpiku iz Marseja posle utakmice na Parku prinčeva koju su dobili 4:0.

Fudbaleri Usman Dembele, Ašraf Hakimi, Randal Kolo Muani i Leven Kurzava su se izvinili zbog ponašanja posle utakmice, tokom koje su navijači Pari Sen Žermena uzvikivali homofobne parole igračima Olimpika.

Ta skandiranja osudila je i francuska vlada, a ministar sporta Žil Avero sastaće se sa predsednikom Francuske lige na razgovoru o merama i sprečavanju takvih incidenata.

Navijačima Pari Sen Žermena zabranjeno je da prisustvuju predstojećoj utakmici protiv Olimpika na Velodromu iz bezbednosnih razloga, pošto navijači oba kluba imaju istoriju nasilnih nereda još od devedesetih godina.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com