Fudbaleri Crvene zvezde pobedili Partizan 4:0 u 174. ‘večitom derbiju’

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su večeras na gostujućem terenu Partizan 4:0, u 174. „večitom derbiju“

Strelci u meču devetog kola Super lige Srbije, bili su Šerif Endiaj u 24. iz penala, 55. i 65. i Silas u trećem minutu nadoknade poluvremena.

Zvezda je prva sa 22 boda, a Partizan je na devetom mestu sa 11.

Prvu priliku na meču imala je Zvezda u šestom minutu. Povratni pas je uputio Olajinka, a Endiaje je iz dobre pozicije sa oko pet metara šutirao preko gola.

Sudija Novak Simović je u 21. minutu dosudio penal za Zvezdu. Kovač je u padu igrao rukom u svom šesnaestercu, a Simović je nakon poziva iz VAR sobe gledao snimak situacije i pokazao na „belu tačku“.

Endiaje je preuzeo odgovornost i preciznim udarcem u desni ugao doneo prednost Zvezdi.

Partizan je prvu priliku imao u 28. minutu. Šutirao je Zahid neometan sa oko 10 metara, ali je loše zahvatio loptu i golman Zvezde Glazer je lako intervenisao.

Pet minuta kasnije veliku priliku imao je Partizan. Nakon centaršuta Zubairua, Jurčević je šutirao glavom ali je njegov udarac zaustavila prečka.

U 38. minutu udarac sa ivice šesnaesterca je oprobao Natho, ali je lopta otišla za malo pored gola.

Zvezda je duplirala prednost u trećem minutu nadoknade poluvremena. Silas je šutirao sa oko 11 metara iskosa sa desne strane, a lopta je prošla kroz noge Mujakića, i završila u „maloj“ mreži gola Partizana.

Svojim drugim golom na meču Endiaje je u 55. minutu doneo tri gola prednosti Zvezdi. Elšnik je dobro proigrao Endiajea, koji je iašao sam ispred golmana Jovanovića, i udarcem po zemlji postigao gol.

Devet minuta kasnije Endiaj je postigao i svoj treći gol. Prucev je centrirao sa desne strane, a Endiaje je sa nekoliko metara prosledio loptu u gol.

U 78. minutu Duarte je šutirao iskosa sa desne strane ali je u poslednjem trenutku njegov udarac izblokirao Filipović i poslao loptu u korner.

U završnici susreta potpuno je opao ritam meča, i Zvezda je bez poteškoća privela meč kraju i zabeležila ubedljivu pobedu u 174. „večitom derbiju“.

U narednom kolu, Zvezda će dočekati Železničar, dok će Partizan u Lučanima gostovati Mladosti.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com