Fudbalski savez Španije: Zbog povrede kolena Pedri više neće igrati na Evropskom prvenstvu

Fudbalski savez Španije potvrdio je danas da je njen plejmejker Pedri Gonzales, koji se povredio tokom četvrtfinala Evropskog prvenstva protiv Nemačke, uganuo levo koleno i da ne može da učestvuje u ostatku takmičenja.

„Lekarski pregledi su potvrdili da Pedri Gonzales pati od unutrašnjeg bočnog uganuća levog kolena stepena 2“, navodi se u saopštenju.

Iako Pedri, inače igrač Barselone, ne može da učestvuje u polufinalnoj utakmici protiv Francuske i eventualnom finalu, ali će ostati u Nemačkoj do kraja Evropskog prvenstva, dodao je Fudbalski savez Španije.

Pedri je u meču protiv Nemačke morao da napusti igru već u osmom minutu posle oštrog starta Tonija Krosa.

Pedri (21) se upravo vratio u reprezentaciju i startnu postavu posle više od godinu i po odsustva, zbog nekoliko povreda i do sada je bio jedan od ključnih igrača trenera Luisa De La Fuentea.

Nemački vezista Toni Kros, koji je u petak odigrao poslednji meč u karijeri, uputio je izvinjenje Pedriju i poželeo mu brz oporavak.

„Nije mi bila namera da te povredim. Želim ti brz oporavak i sve najbolje za budućnost. Ti si sjajan igrač“, napisao je Kros u poruci na društvenim mrežama.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com