Ilić veruje u novu upravu Partizana: Posle kiše dođe sunce

Legendarni fudbaler i nekadašnji kapiten Partizana Saša Ilić rekao je da će biti potrebno vreme za stabilizaciju tog kluba, ali da veruje da će posle dolaska nove uprave biti bolje.

„Posle kiše dođe sunce. Došao sam da pružim podršku ljudima koji su ušli u klub. Znam da će im trebati vremena, ali verujem da će biti mnogo bolje nego što je bilo ranije. Sreo sam u loži mnogo bivših igrača, to je dobro. Ponovo se vraćaju legende da budu uz ekipu, da budu uz klub i nadam se da će biti sve bolje“, rekao je Ilić, preneo je sajt Partizana.

Partizan je u subotu na svom terenu pobedio Čukarički 3:1, u utakmici 13. kola Super lige Srbije pred više od 17.000 gledalaca. Najvatreniji navijači Partizana vratili su se na stadion u Humskoj po odlasku stare i dolasku nove uprave, a utakmici su prisustvovali brojni bivši igrači i treneri brojnih selekcija Partizana, predstavnici Fudbalskog saveza, selektor reprezentacije Dragan Stojković i drugi.

Klubom upravalja Privremeni organ na čelu sa Rasimom Ljajićem, koji je doveo pojedine privrednike i sponzore, a za sportski sektor zaduženi su nekadašnji igrači Partizana Predrag Mijatović i Danko Lazović.

Predsednik Jugoslovenskog sportskog društva Partizan Ostoja Mijailović rekao je da je važno da se fudbalski klub oporavi.

„Ja sam malo uzbuđen, pre svega zato što sam posle osam godina godina u svečanoj loži Partizanovog stadiona. Rasim (Ljajić) je moj veliki prijatelj kao što je i Peđa Mijatović i ljudi koji su sada u privremenom organu. Mi smo svi zajedno jedna porodica“, rekao je Mijailović, koji je i predsednik košarkaškog kluba Partizan.

„Partizan je u teškoj situaciji, ali mi smo već prošli taj put 2017. godine kada je košarkarski klub Partizan praktično bio pred gašenjem, od toga došli smo u situaciju da klub sada u Evropi obara sve rekorde. Pomoći ćemo maksimalno savetima i svim drugim resursima da se fudbalski klub oporavi“, dodao je on.

Lazović je zahvalio navijačima što su se vratili na stadion i napravili ambijent koji, kako je naveo, zaslužuje fudbalski klub Partizan.

„Ovo je dug proces i biće mnogo uspona i padova, ali početak je dobar. Poželeo bih nam puno sreće, jer će nam biti potrebna. U ovom procesu smo svi zajedno i neke odluke će biti bolne, neke će biti manje bolne, ali sve što će se raditi, radiće se u interesu Partizana. Publika je danas pokazala da može, Partizan je i dalje živ, presrećan sam zbog atmosfere, ali moramo da radimo i neće nam biti lako sigurno“, rekao je on.

Nekadašnji napadač Partizana rekao je da je emotivan kada je klub u pitanju i da mu je žao što je u teškoj situaciji.

„Partizan je deo mog života i sada sam se vratio. Već sam rekao da nisam imao nikakvu dilemu kada sam dobio poziv – zato što je Partizan mnogo veći od svih nas i njemu je potrebna pomoć sada. Dao sam sve od sebe da budem deo ovog tima, za koji mislim da će sve uraditi da u najkraćem roku stabilizuje ono što može da stabilizuje“, dodao je Lazović.

Nekadašnjeg kapitena košarkaškog kluba Partizan Novicu Veličkovića posebno je obradovalo to što su fudbaleri nedavno posetili i podržali košarkaše na treningu.

„Sigurno da treba da bude više takvih dešavanja. Tako je bilo kada sam ja odrastao sa Slavišom Jokanovićem. Dolazili su da prate utakmice košarkaškog kluba, a mi smo dolazili da pratimo igre fudbalskog kluba. Nije me bilo nekoliko godina, ali sigurno da ću sada biti redovan na stadionu Partizana“, rekao je on.

Mijatović je rekao da ambijent sa utakmice protiv Čukaričkog mora da bude stalno u Humskoj.

„Iskreno da vam kažem, posle moje karijere igranja u Partizanu nikada nisam bio u ovoj loži. Odavno se nije video ovako dobar ambijent, veoma, veoma sam uzbuđen jer je to prava stvar, to želimo. Ima mnogo stvari koje moramo korigovati, ali u principu kad se pobedi, sve je u redu“, naveo je Mijatović.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com