U trendu

Italija u nadoknadi do remija protiv Hrvatske i osmine finala EP, Španija maksimalna

Fudbalska reprezentacija Italije plasirala se večeras u osminu finala Evropskog prvenstva, pošto je večeras u Lajpcigu odigrala nerešeno sa Hrvatskom 1:1, u meču poslednjeg, trećeg kola Grupe B.

Italija je plasman u osminu finala obezbedila kao druga u grupi sa četiri boda. Hrvatska je sa dva boda treća, i pokušaće kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije izbori nastavak takmičenja.

Povela je Hrvatska golom Luke Modrića u 55. minutu, a izjednačenje Italiji doneo je Matija Zakanji u osmom minutu sudijske nadoknade vremena.

Nakon izjednačene igre na startu meča prvu priliku je imala Italija u 21. minutu. Nakon centaršuta sa leve strane najviši u skoku bio je Retegi ali se njegov udarac glavom od Gvardiola odbio u korner.

Šest minuta kasnije Bastoni je šutirao glavom sa pet metara, ali je odlično bio postavljen golman Hrvatske Livaković i odbranio njegov udarac.

U 36. minutu udarac sa ivice šesnaesterca je oprobao Pelegrini, ali je povo Livaković dobro reagovao.

Fratezi je u 52. minutu igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a sudija Makele je nakon poziva iz VAR sobe i gledanja snimka pokazao na „belu tačku“. Odgovornost je preuzeo Luka Modrić, šutirao u donji desni ugao, ali je Bonaruma odlično reagovao i sačuvao svoju mrežu.

Samo minut kasnije Modrić se iskupio za promašen penal. Centrirao je Budimir, udarac Sučića je odbranio Donaruma, ali se lopta odbila do Modrića koji je iz peterca doneo prednost Hrvatskoj. Ovim golom Modrić je sa 38 godina i 289 dana postao najstariji strelac evropskih prvenstava.

U 62. minutu Bastoni je ponovo bio najviši u skoku, šutirao sa pet, šest metara, a lopta je otišla zamalo preko gola.

Hrvatska se dobro branila u nastavku, nije dozvolila Italiju da dođe do ozbiljnije prilike, a najbolju šansu Italija je imala u 86. minutu, kada posle centaršuta Kjeze, Skamaka na nekoliko metara od gola nije uspeo da stigne do lopte.

Holandski sudija je produžio meč za osam minuta, a u poslednjem minutu nadoknade Zakanji je udarcem iskosa sa leve strane doneo Italiji izjednačenje i plasman u osminu finala.

Plasman u osminu finala od ranije je osigurala Španija, a večeras je u Diseldorfu pobedila Albaniju sa 1:0, i tako sa maksimalnim učinkom obezbedila prvo mesto u grupi.

Pobedu Španiji doneo je Feran Tores golom u 13. minutu. On je po desnoj strani iskosa ušao u šesnaesterac i preciznim udarcem po zemlji pogodio dalji ugao.

Nastavila je Španija sa boljom igrom i posle gola, ređala prilike, a Albanija se fokusirala na odbranu sopstvenog gola i prvo poluvreme završila sa jednim udarcem ka golu protivnika.

I u nastavku meča viđena je slična slika na terenu. Albanijja je imala loptu u svojim nogama, kontrolisala dešavanja i bez većih pioteškoća zabeležila i treću pobedu na prvenstvu.

Španija je upisala sve tri pobede u grupi i pre poslednjeg kola je obezbedila plasman u osminu finala. Albanija je sa jednim bodom zauzela poslednje, četvrto mesto u grupi i završila je takmičenje na turniru.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.