Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo izgubili od Real Madrida u Evroligi

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su danas na gostujućem terenu od Real Madrida 95:72 (10:22, 19:24, 25:25, 18:24), u petom kolu Evrolige.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bili su Miloš Teodosić sa 11 poena, Nikola Kalinić sa devet poena, i Jago dos Santos i Majk Daum sa po osam poena.

U ekipi Reala najefikasniji su bili Fakundo Kampaco sa 13, uz šest asistencija, Džanan Musa sa 17 poena, i Valter Tavares i Eli Endiaj sa po 12 poena i šest skokova.

Real je bolje počeo utakmicu i u prvih četiri minuta stekao vođstvo 10:2, predvođen sa šest poena Valtera Tavaresa.

Real je nastavio da kontroliše utakmicu i završio prvu četvrtinu vođstvom 22:10.

Košarkaši Zvezde su u prvoj četvrtini pogodili jedan šut za tri poena iz osam pokušaja.

Zvezda je na početku druge četvrtine napravila seriju 8:1, koju je pokrenula trojka Rokasa Giedraitisa, i smanjila prednost Reala na 23:18.

Real je Zvezdi „odgovorio“ serijom 13:2, koju su obeležile trojke Džanana Muse, Serhia Ljulja i Gabrijela Deka, i zakucavanje pod faulom Serža Ibake, i stekao prednost 36:20 na četiri minuta do kraja druge četvrtine.

Real je u istom ritmu nastavio do kraja druge četvrtine i završio deonicu sa vođstvom 46:29.

Real je nakon trojke Eli Endiaja stekao tada najveću prednost na utakmici 51:31, na osam minuta do kraja treće četvrtine.

Zvezda je smanjila prednost Reala na 58:43, ali je Real, predvođen sa sedam poena Fakunda Kampaca, napravio seriju 9:0 i stekao vođstvo 67:43 na četiri minuta do kraja treće četvrtine.

Zvezda je, predvođena sa četiri poena Uroša Plavšića, napravila seriju 9:0 i smanjila prednost Reala na 67:52 na minut do kraja treće četvrtine.

Real je ubrzo vratio vođstvo od 20 poena razlike i trojkom Muse stekao prednost 74:54 na početku četvrte četvrtine.

Plavšić je na devet minuta do kraja utakmice isfintirao Ibaku i zakucao pod faulom preko Deka. Plavši je pogodio dodatno slobodno bacanje i smanjio prednost Reala na 74:57.

Real je ubrzo ponovo stekao ubedljiviju prednost, koja je na tri minuta do kraja utakmice iznosila 28 poena razlike pri vođstvu 91:63, i mirno priveo utakmicu kraju.

Crvena zvezda i Real Madrid imaju po tri pobede i dva poraza.

Crvena zvezda će u narednom kolu igrati u Kaunasu protiv Žalgirisa, dok će Real Madrid igrati u Pireju protiv Olimpijakosa.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com