Košarkaši Partizana pobedili Panatinaikos u Atini

Košarkaši Partizana pobedili su večeras Panatinaikos 75:64, na Memorijalnom turniru „Pavlos Janakopulos“ koji se održava u Atini.

Utakmice je odigrala na otvorenom, na drevnom stadionu Panatinaiko, na kom su se održale prve moderne Olimpijske igre 1896. godine.

Najefikasniji u ekipi Partizana bili su Dvejn Vašington sa 13 poena, Brendon Dejvis sa 12 i Tajrik Džouns sa 10 poena, dok su kod Panatinaikosa lideri bili Kendrik Nan sa 16 poena i Džerijan Grent sa 11.

Partizan je u prvoj utakmici turnira u petak izgubio od Anadolu Efesa 80:81, dok je Panatinaikos izgubio od Makabi Tel Aviva 73:81. Obe utakmice su bile zatvorene za publiku.

U drugoj utakmici turnira danas Anadolu Efes je ubedljivo pobedio Makabi Tel Aviv 89:66.

Partizan prvu zvaničnu utakmicu nove sezone igra u sredu u ABA ligi, u 19.00 sati će dočekati Borac iz Čačka, dok Panatinaikos u subotu igra polufinale Superkupa Grčke protiv Arisa.

Oba tima igraju u Evroligi ove sezone, Partizan prvu utakmicu igra 3. oktobra u gostima protiv Baskonije, dok Panatinaikos, aktuelni prvak Evrolige, istog dana gostuje Albi.

Trener Partizana Željko Obradović je sa ekipom Panatinaikosa, koju je vodio od 1999. do 2012. godine, osvojio pet titula Evrolige. 

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com