Kovač: Pokazali smo borbenost, nismo odustajali ni kada smo gubili u Novom Pazaru

Fudbaler Partizana Stefan Kovač rekao je da je ekipa pokazala želju i borbenost i da nije odustajala ni kada je imala dva gola zaostatka u prvenstvenoj utakmici protiv Novog Pazara.

„Veoma teško i nezgodno gostovanje. Bili smo toga svesni i pokušali smo da od starta utakmice kontrolišemo igru. Međutim, primili smo dva gola iz dve, da kažem, polu-kontre. Mislim da smo utakmicu dobili na karakter i da smo pokazali da smo Partizan. I kada rezultat ne bude u našu korist, kao kada je bilo 0:2, mi ćemo uvek pokušati da se što pre vratimo u igru i preokrenemo rezultat“, rekao je Kovač za klupski sajt.

Fudbaleri Partizana pobedili su u ponedeljak na gostujućem terenu Novi Pazar 4:3, u utakmici 12. kola Super lige Srbije.

Novi Pazar je vodio 2:0, crno-beli su preokrenuli na 3:2, ali su na kraju pobedili golom Kovača u trećem minutu nadoknade. Kovač i Ibrahim Zubairu bili su dvostruki strelci.

„Znam da smo izazvali stres kod navijača, ali smo zaista pokazali želju i borbenost i to je sada, uz tri boda, najvažnije. Nismo odustali, niti ćemo“, dodao je Kovač.

On je rekao da mu je svaki gol u Partizanu drag na svoj načn, a dva pogotka protiv Novog Pazara posvetio je ocu, kome je u nedelju bio rođendan.

U 13. kolu u subotu Partizan će dočekati Čukarički, a Kovač je rekao da bi ekipi značila podrška navijača.

„Sada je idealna prilika da poguramo ‘parni valjak’ i podignemo i tim i klub. Izlišno je govoriti koliko znači njihov pljesak, huk sa tribina i svaka pozitivna reč koju čujemo. Mislim da bi nam to bio vetar u leđa i da bi smo bili još bolji“, dodao je Kovač.

Posle treće uzastopne pobede, ukupno šeste u ligi, Partizan je četvrti na tabeli sa 20 bodova iz 10 utakmica. Čukarički je odigrao dve utakmice više i ima bod manje na petom mestu na tabeli.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com