Krajinović se oprostio od tenisa posle dubla Srbije i Grčke u Beogradu

Srpski teniser Filip Krajinović danas se u Beogradu i zvanično oprostio od tenisa i reprezentacije Srbije.

Krajinović je nedavno, posle neuspeha u kvalifikacijama za Ju Es open, objavio da je završio karijeru, a danas se u hali „Aleksandar Nikolić“ tokom duela Srbije i Grčke u Dejvis kupu i zvanično povukao.

Srbija je pobedila Grčku 3:0, pošto su Novak Đoković i Hamad Međedović pobedili Aristotelisa Tanosa i Petrosa Cicipasa posle tri seta, 6:3, 3:6, 6:3.

Đoković je posle tog meča najavio Krajinovića i rekao da mu treba odati zahvalnost i priznanje za sve što je uradio za srpski tenis i da će on uvek biti uz ekipu kao prijatelj.

U hali je pušten video snimak članova srpske reprezentacije koji su uputili poruke Krajinoviću, što je on emotivno doživeo.

„Težak dan za mene, ovo su moji najbolji prijatelji, uz njih sam odrastao i proveo neverovatne i nezaboravne trenutke. Uvek mi je bila čast da igram za reprezentaciju. Mlad sam otišao u penziju, ovo je težak trenutak ali sam i mnogo srećan jer me čeka nešto lepo u budućnosti, radujem se tome“, naveo je Krajinović.

On je otkrio da je pre 15 godina kada je došao u reprezentaciju bio mlad i razmažen pa sadašnjeg selektora Viktora Troickog nije naročito voleo, ali da mu je on sada jedan od najboljih prijatelja.

„Bez ove ekipe ne bih bio tu gde jesam“, naveo je Krajinović i rekao da zbog prevelikih emocija ne sme ni da pogleda porodicu koja je prisutna u hali.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com