Milojević: Izabraću tim uoči samog početka večitog derbija

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević izjavio je danas da do samog početka utakmice neće znati koju postavu će izvesti za predstojeći duel protiv Partizana.

„Posle utakmice u četvrtak imamo kadrovskih problema. Nemamo mnogo vremena za trening, moraćemo u hodu da vidimo šta ćemo i kako ćemo, imamo više varijanti. Mislim da prvi put neću doneti odluku koji tim ću izvesti za derbi do samog početka utakmice“, naveo je Milojević na konferenciji za novinare na stadionu „Rajko Mitić“.

Partizan će dočekati Zvezdu u ponedeljak u 19 časova, u devetom kolu Super lige Srbije.

Zvezda nije pobedila u Humskoj od 2016. godine, a Milojević je upitan za to.

„Pritisak postoji pred svaku utakmicu i ne obazirem se na statistiku. Igramo protiv ekipe koja nam je konkurent za titulu. Bez obzira na situaciju u kojoj je većiti rival, mi smo najveći favoriti za titulu. Oni imaju dobar tim ali se još traže. Mi moramo da budemo koncentrisani na našu igru, u ovom trenutku to mi je najveća enigma, kako ćemo se postaviti i odgovoriti na zadatke“, naveo je Milojević i dodao da ekipa igra na tri dana i da tom rasporedu mora da se prilagođava.

Milojević nije naveo ko će biti zamena za beka Ognjena Mimovića, koji je na utakmici protiv Benfike u četvrtak doživeo povredu zbog koje će duže odsustvovati sa terena, ali je isključio mogućnost da to bude 17-godišnji Strahinja Stojković, koji još nije debitovao za prvi tim. 

„Mimović se povredio, nije baš toliko opasno, neće predugo odsustvovati. Ne bih da licitiram sa imenima, Strahinja Stojković neće sigurno igrati“, dodao je Milojević.

Trener Zvezde dodao je da će levi bek Milan Rodić biti u konkurenciji ako bude dobio odobrenje lekarskog tima.

„Nemam čarobni štapić, to su stvari lekarske ekipe, ako oni budu rekli da Rodić može da igra, sigurno će biti u konkurenciji“, rekao je trener.

Milojević je dodao da je ekipa izvukla pouke iz utakmice protiv Benfike, koju je izgubila 1:2 i da će ih primeniti u duelu protiv Partizana.

„Izanalizirali smo utakmicu sa Benfikom, nemamo vremena da se osvrćemo. Ostaje žal, mislim da smo zaslužili više iz te utakmice. Neće se slične stvari dešavati sutra, Partizan i mi smo glavni favoriti za titulu. Mi jesmo odigrali jednu kvalitetnu utakmicu, ali svaka utakmica mora da vam bude nauk za ispravke“, dodao je Milojević.

Milojević je rekao da nije upućen u to da je teren na stadionu Partizana sinoć bio vandalizovan.

„Ja sam sad dolaskom ovde čuo da se nešto dešavalo, nisam upućen pa ne bih da komentarišem, ne znam šta se dogodilo“, naveo je Milojević.

Crvena zvezda je prva na tabeli sa 19 bodova u sedam odigranih utakmica, a Partizan se nalazi na sedmoj poziciji sa 11 bodova i utakmicom manje.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com