Milojević još ne zna tim za utakmicu protiv Radničkog iz Niša

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je danas da ne zna koji tim će izvesti u predstojećoj prvenstvenoj utakmici protiv Radničkog iz Niša, koja je najvažnija na početku teškog rasporeda.

„Svakodnevno pričamo i navikli smo na raspored utakmica. Prvi naredni meč protiv Radničkog iz Niša nam je najbitniji. Ne znamo još koji tim ćemo izvesti. Imamo igrače koji se nisu vratili nakon reprezentativnih obaveza. Mislim da do samog početka nećemo znati sastav“, rekao je Milojević.

Fudbaleri Zvezde igraju u petak od 16 časova na svom terenu protiv Radničkog iz Niša, utakmicu 12. kola Super lige Srbije.

Govoreći o protivniku, Milojević je rekao da se Radnički stabilizovao za razliku od prethodnih sezona i da je tome doprineo trener Nikola Drinčić.

„Gospodin Drinčić jako dobro vodi ekipu i ima dosta kvalitetnih igrača, a tim je lepo ukomponovan. Pred njim je blistava domaća i inostrana karijera. Apsolutno prenosi svoju energiju na igrače i daje sve za svoj tim. Hitra su ekipa, imaju brzinu, fudbalere koji su jaki na lopti. Gaje određeni sistem koji forsiraju, ne možemo da izdvojimo jednog igrača, već kolektiv na koji se oslanjaju. Trebalo bi na to obratiti pažnju“, naveo je on.

Trener Zvezde rekao je da se povređeni igrači oporavljaju prema programu, ali da nedostaje još nekoliko onih koji su bili sa reprezentacijama.

„Po informacijama ne bi trebalo da imamo kašnjenja, ali sigurno da igrači koji igraju na kontinentu Afrike imaju duga putovanja. Videćemo kako će se osećati kada budu došli. Imamo problema sa Drkušićem i on neće biti u konkurenciji. Kada je u pitanju Ivanić oporavak ide vrlo dobro, povreda je ozbiljna i biće potrebno vreme. U fazi smo kada oporavak ide na bolje, videćemo kada ćemo moći da ga koristimo“, rekao je Milojević.

Na pitanje o mladom Andriji Maksimoviću, koji je debitovao za reprezentaciju Srbije, Milojević je rekao da bi „dete trebalo ostaviti na miru da se razvija na pravi način“, ali i da bi on trebalo da bude sa obe noge na zemlji jer je mlad i talentovan.

Osim fudbalera u petak će na teren i košarkaši Zvezde, u utakmici protiv Barselone u Evroligi, a Milojević je rekao da će njegova ekipa prisustvovati toj utakmici.

„Radujemo se tome. Nadamo se da ćemo doneti sreću našim košarkašima. Bodrićemo ih, a čestitam im na izuzetnim partijama koje pružaju i želim im da nastave u tom ritmu“, dodao je on.

‍Zvezda je prva na tabeli sa 28 bodova, a Radnički je šesti sa 17.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com