Nejmar se vratio na trening sa saudijskim Al Hilalom

Brazilski napadač Nejmar najavio je povratak kolektivnim treninzima u saudijski klub Al Hilal, posle skoro godinu dana prekida zbog teške povrede levog kolena.

Nejmar (32) pridružio Al Hilalu u avgustu 2023. iz Pariza, ali je povredio ukrštene ligamente i meniskus 17. oktobra sa Brazilom u kvalifikacionoj utakmici za Svetsko prvenstvo 2026. protiv Urugvaja.

„Srećan sam što sam se vratio u grupu“, napisao je Nejmar na Instagramu gde je objavio svoje fotografije na terenu sa saigračima, pod pogledom portugalskog trenera Horhea Hesusa.

Igrač se već vratio individualnim treninzima u julu.

Njegov zvanični povratak „zavisi od njegove tehničke pripreme i odluke trenera“, rekao je Frans presu neimenovani klupski zvaničnik.

Al Hilal još nije uvrstio Nejmara na listu učesnika saudijskog šampionata koji je počeo u avgustu, ali je na spisku azijskog prvenstva.

Odsustvo brazilske zvezde, plaćene oko 100 miliona evra po sezoni prema pisanju medija, nije uticalo na rezultate Al Hilala, koji je prošle sezone osvojio nacionalni šampionat i uspostavio istorijsku seriju od 34 uzastopne pobede u različitim takmičenjima.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com