Nemačka fudbalerka Pop najavila povlačenje iz reprezentacije

Nemačka fudbalerka Aleksandra Pop najavila je danas da će se sledećeg meseca povući iz reprezentacije.

Kapiten Nemačke rekla je da će poslednju 145. utakmicu za državni tim odigrati 28. oktobra u prijateljskom meču protiv Australije u Duisburgu, gde je i počela profesionalnu karijeru.

Pop je navela da je odluku donela „na osnovu osećaja, posle dugog razmatranja punom suza“ i želje da okonča reprezentativnu karijeru pod ličnim uslovima.

Ona je osvojila olimpijsko zlato 2016. godine, bronzu u Parizu ove godine i igrala u finalu Evropskog prvenstva 2022. godine.

„Vatra koja se rasplamsala u meni pre 18 godina (debi za omladinsku selekciju) iz godine u godinu postajala je sve jača, a sada je skoro potpuno izgorela. Uvek je bilo važno da ovu ključnu odluku donesem samostalno. Ni moje telo, koje je tempirana bomba, niti neka druga osoba to ne bi trebalo da uradi pre mene“, navela je 33-godišnja Pop.

Ona je deveta na listi po broju utakmica za reprezentaciju, a treći je najbolji strelac sa 67 golova.

Nastaviće da igra za Volfsburg, pošto ima ugovor do kaja sezone. Sa tim klubom osvojila je dve titule u Ligi šampiona i jednu sa Duisburgom.

Pop je treća fudbalerka koja se od Igara u Parizu povukla iz reprezentacije, a treća iz Volfsburga, posle golmana Merle Froms i odbrambenog igrača Marine Hegering.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com