U trendu

Nju Orleans prekinuo seriju Denvera, dabl-dabl Jokića

DENVER – Košarkaši Denvera, uprkos dabl-dablu Nikole Jokića, porazom od Nju Orleansa 112:100 prekinuli su seriju od sedam pobeda u NBA ligi.

Jokić je u Pepsi centru za 31 minut bio najefikasniji u svojoj ekipi sa 23 poena (8/20 iz igre), uz 10 skokova i četiri asistencije.

Pravu podršku imao je samo u Džeremiju Grentu sa 17 i Geriju Herisu sa 15 poena, ostali su bili daleko iza, dok je kod gostiju dominirao Brendon Ingram sa 31, a Džru Holidej je ubacio 20.

U derbiju Los Anđelesa slavili su Klipersi nad Lejkersima 111:106 na krilima sjajnog Kavaja Lenarda zbog 35 poena.

Junak je i Patrik Beverli jer je na tri sekunde pre kraja blokirao Lebrona Džejmsa i onemogućio mu priliku za produžetak.

Šuterski su Lenarda pratili Montrezl Herel sa 18 i Pol Džordž sa 17 pogodaka, a kod Lejkersa su se istakli Kajl Kuzma sa 25 i Entoni Dejvis sa 24.

U preostaloj utakmici noćas, Golden Stejt je priredio iznenađenje pobedom nad Hjustonom 116:104, bez obzira na kombinovanih 56 poena Rasela Vestbruka i Džejmsa Hardena.

U timu Voriorsa, kome je cela petorka bila dvocifrena, bio je i srpski košarkaš Alen Smailagić, ali nije dobio šansu odlukom trenera.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.