Partizan pobedio Mladost i prekinuo niz od osam utakmica bez pobede u svim takmičenjima

Fudbaleri Partizana pobedili su danas u Lučanima Mladost 3:1, u 10. kolu Super lige Srbije i prekinuli niz od osam utakmica bez pobede u svim takmičenjima.

Partizan je poveo u 12. minutu golom Mihajla Ilića, a prednost je udvostručio Đorđe Jovanović u 26. minutu. Gol za Mladost postigao je Aleksandar Pejović iz jedanaesterca u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena, a konačan rezultat postavio je Stefan Kovač u 57. minutu.

Prvu šansu imali su domaći bek Nikola Ćirković predriblao je golmana Partizana Aleksandra Jovanovića u šestom minutu i uputio šut ka golu, ali je njegov pokušaj na gol-liniji zaustavio štoper Partizana Nihad Mujakić.

Napadač Partizana Đorđe Jovanović uputio je jak šut u bliži desni ugao u 11. minutu, ali ga je golman Mladosti Saša Stamenković dobro odbranio i izbacio loptu u korner.

Partizan je nakon tog kornera poveo, pošto je Mihajlo Ilić savladao Stamenkovića udarcem glavom na centaršut Nikole Antića.

Jovanović je u 26. minutu postigao drugi gol za Partizan, pošto je bio bolji od Stamenkovića u situaciji jedan na jedan, nakon dobrog dodavanja Kovača po zemlji kroz sredinu kaznenog prostora.

Napadač Mladosti Ognjen Krsmanović šutnuo je preko gola iz peterca Partizana, nakon što je lopta došla do njega posle odbitka.

Krilo Partizana Ibrahim Zubairu uputio je odličan centaršut po zemlji u peterac Mladosti, ali je Đorđe Jovanović loše zahvatio loptu pri šutu.

Vezista Partizana Gajas Zahid uputio je šut sa ivice kaznenog prostora u donji levi ugao, ali je Stamenković uspeo da vrhovima prstiju skrene loptu, koja se odbila od stativu i otišla u korner.

Zubairu je pogodio prečku u 44. minutu, posle šuta u gornji desni ugao gola Mladosti.

Sudija Nenad Minaković dosudio je penal za Mladost u prvom minutu nadoknade vremena prvog poluvremena, nakon što je Mujakić sapleo Krsmanovića u šesnaestercu. Pejović je postigao gol, preciznim šutem u donji levi ugao.

Krilo Partizana Nemanja Trifunović pogodio je prečku u 57. minutu, da bi u istom minutu Kovač postigao treći pogodak za Partizan, preciznim udarcem u gornji levi ugao gola.

Golman Partizana Jovanović je u 67. minutu prvo odbranio šut Krsmanovića iz peterca Partizana, da bi potom sklonio odbijenu loptu sa noge napadača Mladosti Patrika Ezea Frajdeja.

Bek Mladosti Žarko Udovičić šutnuo je iz izgledne pozicije iz kaznenog prostora Partizana, nakon što je lopta došla do njega posle centaršuta, ali je Jovanović dobro intervenisao.

Partizan je šesti na tabeli sa 14 bodova u osam odigranih utakmica, dok je Mladost treća sa 19 bodova i dve odigrane utakmice više.

Partizan pre ovog duela nije pobedio na osam uzastopnih utakmica, od kojih su četiri utakmice bile u ligi, a četiri u kvalifikacijama za evropska takmičenja.

Crno-beli će u narednom kolu dočekati Tekstilac iz Odžaka, dok će Mladost igrati u Pančevu protiv Železničara.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com