Partizan ubedljivo pobedio Tekstilac

Fudbaleri Partizana pobedili su danas na svom terenu u Beogradu Tekstilac iz Odžaka 4:1, u 11. kolu Super lige Srbije.

Prednost Partizanu doneo je Ibrahim Zubairu u 39. minutu, a izjednačenje Tekstilcu Ivan Davidović pogotkom iz penala u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena.

Vođstvo Partizanu vratio je Bibars Natho golom u 52. minutu, treći gol je postigao Gajas Zahid u 61. minutu, a konačan rezultat postavio je Nemanja Nikolić golom u 89. minutu.

Današnja utakmica je prva utakmica Sava Miloševića kao novog trenera Partizana.

Pre početka utakmice se minutom ćutanja odala počast nedavno preminulom nekadašnjem fudbaleru Partizana Marku Valoku.

Krilo Partizana Ibrahim Zubairu je u 11. minutu dobrim dodavanjem pronašao Gajasa Zahida u sredini šesnaesterca Tekstilca, ali je Zahid šutnuo preko gola.

Krilo Partizana Žoa Grimaldo je u 14. minutu odličnim driblingom po levom krilu došao do kaznenog prostora Tekstilca i dodao loptu Zahidu, čiji šut je završio pored leve stative gola.

Partizan je u 29. minutu imao odličan kontra napad. Zubairu je posle dobrog driblinga po desnom krilu imao više saigrača u šesnaestercu Tekstilca. Lopta je došla do Zahida, ali je njegov šut opet završio preko gola.

Partizan je do vođstva stigao u 39. minutu, nakon što je Zahid odličnim dodavanjem proigrao Zubairua na desnom krilu, koji je potom u situaciji jedan na jedan savladao golmana Tekstilca Bojana Braća.

Vezista Partizana Bibras Natho je u 43. minutu odličnim dodavanjem po sredini pronašao Đorđa Jovanovića, ali je golman Brać bio bolji u situaciji jedan na jedan i uspeo da odbrani njegov šut.

U 45. minutu je sudija Janjuš dosudio penal za Tekstilac, nakon što je bek Partizana Nikola Antić rukom odneo loptu ispred napadača gostiju. Krilni napadač Tekstilca Ivan Davidović je uspeo da savlada golmana Partizana Aleksandra Jovanovića iz jedanaesterca, šutom po sredini gola.

Gol koji je postigao Zubairu u drugom minutu nadoknade vremena prvog poluvremena, nakon odličnog driblinga po desnom krilu i šuta iz daljine, poništen je zbog ofsajda.

Partizan je prednost opet stekao u 52. minutu. Grimaldo je uputio centaršut u kazneni prostor Tekstilca, defanzivac Tekstilca Nikola Kodžić je intervenisao, ali je lopta stigla do Natha, koji je šutom od zemlju poslao loptu u levi ugao gola gostiju.

Krilo Partizana Aldo Kalulu je u 61. posle dobrog driblinga po levom krilu centrirao loptu, a Zahid je uspeo da zahvati loptu i savlada golmana Braća za treći gol Partizana.

Golman Partizana Jovanović je u 82. minutu uspeo da dobro dohvati loptu, koju je vezista Tekstilca Leontije Vasić uspeo da skrene ka golu Partizana.

Konačan rezultat postavio je napadač Partizana Nemanja Nikolić u 89. minutu, golom sa male udaljenosti posle centaršuta Nemanje Trifunovića.

Partizan je peti na tabeli sa 17 bodova, dok je Tekstilac na 12. mestu sa 11 bodova.

Partizan će u narednom kolu 19. oktobra igrati na gostujućem terenu protiv Novog Pazara, dok će Tekstilac u Bačkoj Palanci dočekati Železničar iz Pančeva.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com