Pjastri pobedio u trci za Veliku nagradu Azerbejdžana, Meklaren preuzeo vođstvo u šampionatu

Vozač Meklarena Oskar Pjastri pobedio je danas u trci Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana u Bakuu, posle čega je njegova ekipa preuzela vođstvo u šampionatu konstruktora.

To je druga pobeda u sezoni i u karijeri za Pjastrija. Prvu pobedu ostvario je u Mađarskoj.

Drugo mesto zauzeo je Šarl Lekler iz Ferarija, treći je bio Džordž Rasel iz Mercedesa.

Trka je završena pod virtuelnim vozilom bezbednosti, pošto su se u 50. krugu sudarili Karlos Sainc iz Ferarija i Serhio Peres iz Red Bula.

Prethodno, veliku borbu vodili su Pjastri i Lekler, ali je mladi Australijanac u više navrata uspeo da odbrani pobedu, koju je ostvario i zahvaljujući tome što je u 20. krugu pretekao Leklera.

Vozač Meklarena Lando Noris bio je četvrti, uz dodatni bod za najbrži krug, peti je bio Maks Verstapen iz Red Bula, a šesto mesto zauzeo je Ferando Alonso iz Aston Martina.

Vozači Vilijamsa Aleksandar Albon i Franko Kolapinto zauzeli su sedmo i osmo mesto, deveti je bio Luis Hamilton iz Mercedesa, koji je počeo iz boksa zbog kazne koju je dobio za zamenu motora, a 10. mesto zauzeo je Oliver Berman iz Hasa.

Meklaren je sada stekao 20 bodova prednosti u odnosu na do sada vodeći Red Bul, a Noris je smanjio na 59 bodova zaostatak za Verstapenom u konkurenciji vozača.

Naredna trka u šampionatu vozi se 22. septembra za Veliku nagradu Singapura.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com