Pobede Juventusa i Aston Vile na početku takmičenja u Ligi šampiona

Fudbaleri Juventusa pobedili su večeras na svom terenu u Torinu PSV 3:1, u utakmici prvog kola Lige šampiona, koja se od ove sezone igra u novom formatu.

Juventus je poveo u 21. minutu golom Kenana Jildiza posle dodavanja Nikolasa Goznalesa, a prednost je udvostručio Veston Mekeni u 27. minutu.

Treći gol za crno-bele postigao je Gonzales pogotkom u 52. minutu na asistenciju srpskog fudbalera Dušana Vlahovića, a konačan rezultat postavio je Ismael Sajbari u trećem minutu nadoknade vremena.

Juventus će u drugom kolu 2. oktobra igrati na gostujućem terenu protiv Lajpciga, a PSV će dan ranije dočekati Sporting iz Lisabona.

U drugoj utakmici, Aston Vila je na gostujućem terenu u Bernu pobedila Jang Bojs 3:0.

Aston Vila je povela golom koji je Juri Tielmans postigao u 27. minutu, a drugi gol postigao je Džejkob Remzi u 38. minutu na dodavanje Olija Votkinsa.

Votkins je u 43. minutu zatresao mrežu, ali je posle upotrebe VAR tehnologije pogodak poništen zbog igranja rukom.

Konačan rezultat postavio je Amadu Onana sa distance u 86. minutu.

U drugom kolu Aston Vila će 2. oktobra u Birmingemu igrati protiv Bajerna iz Minhena, a Jang Bojs će dan ranije igrati na svom terenu protiv Barselone.

Večerašnjim utakmicama počelo je takmičenje u Ligi šampiona u novom formatu, sa 36 klubova, umesto kao do sada 32 kluba.

Ove sezone u najelitnijem evropskom takmičenju odigraće se 189 utakmica, umesto kao do sada 125. 

Umesto grupne faze, sa osam grupa po četiri ekipe, klubovi će od sada igrati prema jednoj tabeli. Prvih osam ekipa plasiraće se direktno u osminu finala, a ekipe koje zauzmu od devetog do 24. mesta igraće u baražu za plasman u tu fazu. Ostali će završiti takmičenje.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com