Policija: Dodatne mere pred meča sa Zvezdom, strah od drona

TIRANA – Policija u Tirani saopštila je da će preduzeti dodatne mere za održavanje reda i bezbednosti tokom meča drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona između fudbalera Tirane i Crvene zvezde.

Kako prenosi albanski portal Panorama, samo osobe koje je budu imale dozvolu od Fudbalskog saveza Albanije moći će da uđu na stadion, u skladu sa propisanim sanitarnim protokolom.

Okupljanje navijača na ulicama i trgovima u blizini stadiona neće biti dozvoljeno, a u slučaju formiranja grupa policija će intervenisati.

Dodaje se da će neke ulice biti blokirane i za pešake i za vozila od 18 sati, pa sve do završetka utakmice i aktivnosti u vezi sa njom.

Isti portal prenosi da je albanski klub, plašeći se neočekivanih događaja na meču sa Zvezdom, obavestio policiju da ima informacije po kojima da bi „neki ljudi dronom mogli da istaknu političku poruku protiv Srbije“.

„Zbog ovakav čina „belo-plavi“ bi bili kažnjeni, jer UEFA kategorički zabranjuje širenje poruka političke mržnje ili rasističke prirode. Na osnovu tih podataka, šampion Albanije pozvao je policiju da preduzme neophodne mere kako bi se sprečila bilo kakva iznenađenja“, navodi portal Panorama.

Da podsetimo, utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Srbije i Albanije 2014. godine na stadionu Partizana prekinuta je kada se nad terenom pojavio dron sa zastavom Velike Albanije.

Meč između fudbalera Tirane i Crvene zvezde igra se sutra od 20 sati na stadionu „Er Albanija“ bez publike, a pobednik će se plasirati u treću rundu kvalifikacija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com