Rikardo dobio otkaz u RB, Loson do kraja sezone u ekipi

Ekipa RB otpustila je danas vozača Danijela Rikarda, pa će do kraja sezone u Formuli 1 umesto njega nastupati Lijam Loson.

Spekulisalo se posle prošlonedeljne trke u Singapuru da će australijski vozač dobiti otkaz u juniorskom timu Red Bula, koji je to danas potvrdio.

Otkazom u RB, 35-godišnji Rikardo mogao bi da završi karijeru u Formuli 1, u kojoj je ostvario osam pobeda u 257 trka za 14 sezona.

On je u objavi na Instagramu nagovestio da napušta taj sport.

„Voleo sam ovaj sport čitavog života. Divlje je i divno, kakvo je to bilo putovanje. Ekipama i pojedincima sa kojima sam radio, hvala. Navijačima koji ponekad vole sport više od mene haha, hvala. Uvek ima uspona i padova, ali je bilo zabavno i ne bih ništa menjao. Do sledeće avanture“, naveo je Rikardo.

Loson je pet trka prošle sezone vozio za RB kada je Rikardo bio povređen i ima šansu da se dokaže i izbori mesto u ekipi za narednu godinu.

„Svi u ekipi RB žele da zahvale Danijelu na napornom radu tokom poslednje dve sezone. U ekipu je doneo mnogo iskustva i talenta uz fantastičan stav, koji je svima pomogao da razviju i neguju čvrst timski duh. Danijel je bio pravi džentlmen na stazi i van nje i nikada bez osmeha na licu. Nedostajaće nam i uvek će imati posebno mesto u Red Bulovoj porodici“, rekao je direktor ekipe RB Loran Mekis, preneo je Skaj.

On je poželeo dobrodošlicu Losonu, za koga je rekao da dobro poznaje ekipu i da se prošle sezone dobro snašao u teškim okolnostima.

„To će biti prirodna tradicija. Sjajno je videti mladog talentovanog vozača iz Red Bula da pravi novi korak. Radujemo se poslu do kraja sezone“, dodao je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com