Sabalenka u finalu turnira u Vuhanu, Gof zabeležila 21 duplu servis grešku

Beloruska teniserka Arina Sabalenka plasirala se danas u finale turnira u Vuhanu, pošto je pobedila četvrtu teniserku sveta Amerikanku Koko Gof posle tri seta, 1:6, 6:4, 6:4.

Meč je trajao dva sata i 30 minuta.

Sabalenka, druga teniserka sveta, šest puta je uzela servis američkoj teniserki, dok je Gof takođe osvojila šest brejkova.

Gof je zabeležila 21 duplu servis grešku, dok je Sabalenka to uradila dva puta.

Američka teniserka je vodila 4:2 u drugom setu, ali je Sabalenka uspela da osvoji četiri gema zaredom i preokrene set u svoju korist.

Nakon izgubljenog servisa u drugom gemu trećeg seta, Gof je imala tri brejk lopte u trećem gemu koje nije uspela da iskoristi, pa je beloruska teniserka stekla vođstvo 3:0.

Pri rezultatu 3:1 za Sabalenku u trećem setu, Gof je imala dve brejk lopte, koje opet nije uspela da iskoristi, pa je Sabalenka osvojila gem posle zaostatka 15:40.

Američka teniserka je posle toga osvojila tri gema zaredom i izjednačila 4:4 u trećem setu.

Sabalenka je uspela da osvoji naredna dva gema i pobedi meč.

Sabalenka je osvojila poslednja dva izdanja turnira u Vuhanu 2018. i 2019. godine, nakon čega je turnir prestao da se igra.

Sabalenka će u finalu igrati protiv pobednice duela sedme teniserke sveta Kineskinje Dženg Ćinven i njene sunarotkinje, 51. teniserke sveta Sinju Vang.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com